Dagens Nyheter

5 maj 2012

Nyhetsflödet 5/5

Nyhetsflödet den femte maj
"Coaching en modern väckelserörelse"
Världen idag - "Lekmannaterapi och coaching som fått ett brett genomslag i samhället på senare tid kan beskrivas som en modern väckelse och har kopplingar till New Age-rörelsen. Det menar Anne-Christine Hornborg, professor i religionshistoria vid Lunds universitet. Anne-Christine Hornborg är författare till boken "Coaching och lekmannaterapi – en modern väckelse" och skriver i en debattartikel i Svenska dagbladet att det finns ett förhållande mellan New Age-rörelsen och dess tro på att individen är den som kan åstadkomma förändring i tillvaron, och framväxten av modern lekmannaterapi och coaching."

Kristna kulturarvet är mer än religiös tro
Aron Modig i Svenska Dagbladet - "Nej, jag tycker inte att vi ska ha några politiskt färgade helgdagar över huvudtaget. De röda dagarna ska istället syfta till att stärka samhällsgemenskapen, genom att knyta an till det allmänna och gemensamma. De ska helt enkelt bidra till att öka sammanhållningen och samhörigheten i samhället. Nationaldagen, den 6 juni, är just en sådan dag. Det är en högtid då vi tillsammans firar vårt land och vår kultur.
Av samma anledningar är det inte det minsta märkligt att vi har helgdagar som bygger på den kristna traditionen. Vår kultur och historia har nämligen helt formats av den. Kristendomen bygger vår kalender (2012 e Kr) och har verkat som en enande och opolitisk kulturbärare i vårt land de senaste tusen åren.
Det kristna kulturarvet är något mer än bara religiös tro.
"

Antisemitism får inte ursäktas
Anders Mellbourn i Sändaren - "Det finns sedan alltför länge en växande antisemitism i Sverige, inte minst bland ungdomar med nära relationer till Mellanöstern. När det smärtsamt gick upp för det officiella Sverige tog Göran Persson som statsminister det viktiga initiativ som blev Forum för Levande Historia."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar