Dagens Nyheter

20 maj 2012

Nyhetsflödet söndag 20/5

Kristen nyantisemitism på gång i Sverige?
- Siewert Öholm skriver i Chruchmill - "Studieförbundet Bilda fick stoppa utställningen "Det håliga landet" och göra avbön efter kritiken att en del inslag i utställningen gav antismetiska associationer. Men en avbön räcker inte. Bilda och andra kristna organisationer har i åratal drivit en antiisraelisk berättelse."

Vi ska inte be om ursäkt för Sanningen
- Hasse Broström skriver i Dagen - "Vi vill gärna tro det, vi som gör anspråk på att ha funnit Sanningen. Ibland tycker vi kanske att vi varit tvungen att huka oss och ligga lågt med detta vårt påstående. Men det finns ingen anledning att be om ursäkt för tron på att det finns absoluta sanningar."

 Långt kvar till en blågul islam
- Smålandsposten - "Det bör precis som när TV4 spelade in själavårdssamtal mellan en konfident och företrädare för Frälsningsarmen poängteras att denna typ av samtal åtnjuter ett särskilt skydd i vår lagstiftning. Polisen får inte bugga. FRA måste förstöra eventuell information om nu ett själavårdssamtal skulle fastna i den civila myndighetens signalspaningsfilter. En präst kan inte kallas som domstolsvittne för uppgifter som ges i en biktsituation. Men fallen är inte synonyma. När Kalla fakta försökte sätta frikyrkosamfundet i dålig dager handlade det emellertid om inställningen i en känslig moralfråga. Imamerna och familjerådgivarna i moskéerna får frågor som rör brottmål - det berättigar användningen av dolda mikrofoner."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar