Dagens Nyheter

25 maj 2012

Nyhetsflödet fredag 25/5

En kristenhet som lever i det profetiska
Lukas Berggren i Världen idag - "Vi lever i speciella tider. Attackerna på evangeliet och på evangeliets budbärare är många i Sverige. I takt med att det andliga klimatet hårdnar finns det ett större behov av den profetiska dimensionen av evangeliet. Den är viktig i alla tider, men inte minst i vår tid. När avfallet från Herren är stort ger Gud samtidigt utrymme för det profetiska. Vad kännetecknar oss som kristenhet när vi lever i det profetiska? "

"Mission är en kärlekshandling"
- Dagen från Svenska Alliansmissionen - "Mission är en kärlekshandling, vi måste dela evangeliet både i ord och handling, vara en profetisk röst - och vara lobbyister för de svaga i samhället. Det kan kosta, och det måste det få göra, konstaterade Gerd Pettersson, missionssekreterare och en av de åtta i processgruppen."

Ny drift ved «Håpets dør»
Norge idag - "Etter at Helse Sør-Øst har kjøpt 24 behandlingsplasser, blir det ny drift ved Frelsesarmeens behandlingsinstitusjon «Håpets dør». Regionleder Frode Woldsund i Frelsesarmeens rusomsorg, region øst, er svært glad for det som er skjedd. "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar