Dagens Nyheter

13 juli 2012

Nyhetsflödet fredag 13/7

Världskonferens: Vildvuxen religion tar över på nätet
- Kyrkans Tidning - "När forskare från hela världen samlas i Eskisehir för att diskutera religion och media är en sak tydligt. Allt ljus riktas numera på bloggar, hemsidor och Twitter.  Där växer och frodas religion i alla upptänkliga former på en oöverskådlig och totalt vildvuxen allmänning.
En sak är extremt tydlig. De stora religiösa institutionerna är frånåkta. På nätet står de individuella initiativen för nytänkandet.
"

Vila mitt i stormen
- "Anna Sophia Bonde i Dagen - "Tänk om vår otålighet faktiskt hindrar Guds verk? Tänk om vår effektivitet står i vägen för det Han vill göra ibland oss?
Den mer långsiktiga följden är att vi, fastän vi är så kusligt produktiva, kanske ändå inte är följsamma för Gud så att Han kan forma oss så som Han vill ha oss. Vi kämpar i kvicksanden - när Han hela tiden väntar på att få ta oss vid handen och föra oss i säkerhet. Vi mailar och twittrar, gör oss tillgängliga online vid alla möjliga gudlösa tider - när Han vill lära oss sin sabbatsvila.
"

Kärlekens grammatik - av påven
- Uppsala Nya Tidning - "Att den förre påven Johannes Paulus II författat ett stort teologiskt verk om den mänskliga sexualiteten känner inte många till. Nu kommer den första introduktionen på svenska. John Sjögren har funnit ett fördjupat kärlekens språk."

"Som att komma ut ur garderoben"
- Dagen - "Att skriva om religiositet är lite som att komma ut ur garderoben." Det sa Dagens Nyheters ledarskribent Erik Helmerson på ett seminarium om svensk media och religion i Almedalen.
Enligt Erik Helmerson finns det en religiös beröringsskräck, blandad med ointresse, hos journalister, men han menar samtidigt att det får följdeffekter när journalister ändå vågar skriva om tro.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar