Dagens Nyheter

18 juli 2012

Nyhetsflödet onsdag 18/7

Specialskriven historisk kanaldramatik med PotatoPotato på Sommarscen
- My Newsdesk Kulturförvaltningen i Malmö - "I en för Sommarscen Malmös publik specialskriven föreställning utforskar PotatoPotato Frälsningsarméns revolutionära historia ombord på en Rundan-båt i Malmös kanal. Till skillnad från de övriga folkrörelserna – bl. a. nykterhetsrörelsen och arbetarrörelsen - gjorde Frälsningsarmén ingen skillnad på kvinnor och män. De kvinnliga medlemmarna fick samma befattningar som sina manliga kollegor och fick resa, predika och spela bastuba på lika villkor. Denna kultur spred sig sedan till soldaternas hem och arbetsplatser och påverkade på så sätt hela samhället."

Kristi kyrka i spillror målet för islamister
Världen idag - "Church of Christ i Nigeria hårt drabbat av hatet mot kristna
- Det är jihad, ett religiöst krig, mot kristna. Deras vapen är terror. Deras syfte att islamisera landet och tvinga kristna att konvertera. Det säger pastor Dachollom Datiri, vice ordförande i den nigerianska Church of Christ, Kristi kyrka
."

När lovsången bygger ett tempel
- Kolportören - "Låt oss för all del fortsätta sjunga lovsånger, men låt oss samtidigt se att det inte handlar om något mer magiskt är en genre bland andra. Gud är inte mer närvarande när vi sjunger vissa sånger.
Gud är större än alla våra stilar och smaker!
Det som händer när vi låser lovsång till en viss stil är att vi bygger, inte en tron men väl ett nytt tempel och vi tror att Gud är begränsad till att endast möta oss där. Men Gud är större, Gud bor inte längre i ett tempel, han vill bo i våra liv. Vi är templet!
"

Can Liberal Christianity Be Saved?
- New York Times - "But if conservative Christianity has often been compromised, liberal Christianity has simply collapsed. Practically every denomination — Methodist, Lutheran, Presbyterian — that has tried to adapt itself to contemporary liberal values has seen an Episcopal-style plunge in church attendance."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar