Dagens Nyheter

22 juli 2012

Nyhetsflödet söndag 22/7

President Putins nya lag hotar ryska kyrkors frihet
- Dagen - "En ny lag i Ryssland stämplar organisationer med utländsk finansiering som "utländska agenter". Hans Lindstrand på Ljus i Öster tror att det redan tuffa klimatet för ideella organisationer och kyrkor i kommer att hårdna."

Terror mot judar hotar allas frihet
- Aftonbladet - "I dag ökar antisemitismen i allt fler länder i Europa. En hatretorik sprids och är grogrund för nya hatbrott. Att många judar inte längre känner sig trygga i Europa är helt oacceptabelt.
Börjar vi stillatigande acceptera att medmänniskor blir sämre behandlade eller förföljs på grund av sin religion eller sitt ursprung förgiftas hela samhället. Förr eller senare är det vi som står på tur.
"

”Ni ska vara heliga ty jag är helig”
- Hans Weichbrodt skriver i Världen idag - "För profeten Daniel ledde uppenbarelsen av Guds helighet och nåd till att han även under förföljelse, med fönstret öppet i riktning mot Jerusalem, föll "ner på sina knän tre gånger om dagen, bad och tackade sin Gud". Detta gjorde han inte på ett mekaniskt eller kravfyllt sätt för det står i den hebreiska grundtexten att han sökte (och säkert också fylldes med) Guds nåd och barmhärtighet.
Precis som för Daniel så kan visionen av Guds helighet och nåd få leda oss till att allt mer leva ut vår tro i vår vardag. Precis som för Daniel kan detta kosta på och till och med leda till förföljelse men samtidigt leda till att den Treenige Helige Guden blir allt mer känd, trodd, lydd och älskad i hela vårt avlånga land
."

Dansk präst driver ut onda andar i Jesu namn
- Dagen - "Just nu pågår en debatt i dansk media om att driva ut onda andar ur hem där det spökar. Och i centrum står den danske prästen Jörgen Jörgensen. Han har varit med om ett 50-tal fall under de senaste åren. - Det är inget hokus pokus. Jag ber andarna lämna huset i Jesu namn, säger han. "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar