Dagens Nyheter

6 juli 2012

Nyhetsflödet fredag 6/7

Hur hanterar vi tvivel?
- Lukas Berggren i Dagen - "I dagens tidning berättar vi om den undersökning som Pew Research Center nyligen har genomfört och som visar att antalet amerikaner under 30 år som tvivlar på Guds existens ökar. På bara fem år har antalet "tvivlare" ökat med 15 procent. 31 procent håller inte med om påståendet "Jag har aldrig tvivlat på Guds existens". 68 procent uppger dock fortfarande att de "aldrig har tvivlat på Guds existens".

Sahlberg flyttar till Tanzania 
- Kyrkans Tidning - "I höst lämnar Carl-Erik Sahlberg Sankta Clara kyrka och Sverige för att börja på nytt - i Tanzania.
- Vi går in i nästa livsfas, säger han.
Carl-Erik Sahlberg är känd för att ha byggt upp verksamheten i Sankta Clara kyrka i Stockholm, med dess rikskända sociala inriktning. I två år har han gått på övertid, men i höst lämnar han jobbet som direktor och går i pension.
Men det blir inte någon stillsam pensionärstillvaro. I stället säljer han och hustrun Overa sitt hus och flyttar permanent till Tanzania där Overa Sahlberg har vuxit upp och där Carl-Erik Sahlberg varit missionär i fem år. Tillsammans med inhemsk personal kommer de att leda arbetet med de barnhem som de startade i Tanzania för sex år sedan
."

Protest mod homoseksuelle vielser: Voldsom vækst i frimenigheder
- Kristeligt Dagblad - "Jyder bryder ud af folkekirken og starter deres egne kirker i stedet i protest mod homoseksuelle vielser
Debatten om homoseksuelle vielser og den efterfølgende lov har kostet på folkekirkens medlemsliste.
I løbet af de seneste seks måneder er flere brudt ud og har i stedet startet ni evangelisk-lutherske frimenigheder. Flere er desuden på tegnebrættet.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar