Dagens Nyheter

15 juli 2012

Nyhetsflödet söndag 15/7

Unga dricker allt mindre
- Hemmets Vän -"Svenska ungdomar dricker mindre. Detta är något som nu flera undersökningar visar. I måndags presenterades Stockholms­enkäten, vilket är en undersökning bland elever i Stockholm som har genomförts vartannat år sedan 1998 om deras tobaks-, narkotika- och alkoholvanor.
Årets upplaga av enkäten ger en positiv bild. Bland niondeklassare och elever i andra året på gymnasiet har andelen som inte dricker snudd på fördubblats sedan mätstarten för 14 år sedan. Det handlar om så mycket som hälften av pojkarna och 45 procent av flickorna i nian som inte alls använder alkohol
."

Alkoholens lockelse en förbannelse
- Sverre Larsson skriver i Världen idag - "Om alkoholens skadeverkningar sade en forskare för en tid sedan i en intervju att "alkoholen står för fler tragedier i världen än alla hungerkatastrofer och krig tillsammans. De alkoholskador jag konfronteras med är katastrofala. Det handlar om medicinska skador, söndertrasade familjer, brottslighet och våld. Alkoholen skadar hela människan och hela samhället." Det är ett oerhört påstående som borde väcka hela vårt etablerade samhälle till djup eftertanke."

Miljoner kristna riskerar våldsamma förföljelser
- Dagen - "Religionsfrihetsexperten Paul Marshall har varit i Sverige. Under besöket berättade han bland annat att cirka 200 miljoner kristna riskerar våldsamma förföljelser i 35 länder."

Europas jøder frygter religiøs intolerance
- Kristeligt Dagblad - "40 rabbinere er samlet i Berlin for at diskutere en dom mod omskæring af drenge. Dommen bestyrker flertallets tendens til at indsnævre mindretallenes religionsfrihed for at hævde deres egen identitet, mener dansk retsfilosof."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar