Dagens Nyheter

21 juli 2012

Nyhetsflödet lördag 21/7

Nordiskt ljus gör muslim villrådig
- Svenska Dagbladet - "Fastemånaden ramadan inleds i år på fredag, den 20 juli. Men de korta svenska sommarnätterna gör troende muslimer villrådiga. När får man bryta fastan?
Fastan ska enligt traditionen pågå mellan solens upp- och nedgång. För muslimer i Luleå skulle det exempelvis innebära upp till 21 timmars avhållsamhet från mat och dryck
."

Judarna, Malmö och schlagern
- Lukas Berggren skriver i Världen idag - "När SVT-chefen Eva Hamilton sedan motiverar sitt val av Malmö med att staden är mångkulturell framstår denna förklaring inte som helt genomtänkt. Malmö är knappast det mest lyckade exemplet på integration. Mest talande för detta är att många judar har flytt staden. Många av de som bor kvar lever dessutom under ständiga hot och trakasserier. Simon Wiesenthal-centret har tidigare avrått judar från att ens resa till Malmö. Skälet är den antisemitism som har vuxit fram i staden. Att judar avråds från besök i en svensk stad borde väcka oss."

BTA tillbaka i nya kläder
- Dagen  - "Det var tio år sedan insamlingsorganisationen Bibeln till alla lades ner. Nu nylanseras den av Cecilie Östby och Charlotte Sander. I helt andra former, men med samma vision: Att göra Bibeln tillgänglig för alla."

Frelsesarmeens historiske selskap har spennende planer for høsten
- Perleportalen - "Nå har vi rundt 60 medlemmer, men vi satser på å få enda flere gjennom høstens aktiviteter, sier Per Arne Krumsvik som er leder for Frelsesarmeens historiske selskap.
På årets kongress hadde selskapet sitt første årsmøte. Her fikk de nye medlemmene også utdelt det første tidsskriftet. Planen er at dette skal komme ut minst to ganger i året, og neste nummer er allerede i trykken.
- Nr 2 blir omtrent å regne som en bok. Det skal i sin helhet handle om at det er 100 år siden William Booth ble forfremmet til herligheten. Og vi har samlet en rekke interessante artikler som omhandler dette temaet, sier Krumsvik
."

”Gudfeldighet”
- Jostein Nielsens Blogg - "Det er mange år siden jeg hørte ordet første gang. Jeg har også mange ganger hørt spørsmålet: Er det Gud eller er det en tilfeldighet?
Der hvor et mennesket i Kristus ser Gud, ser det naturlige mennesket en tilfeldighet.
Tenk om det er min holdning som avgjør om det er Gud som tar kontroll over tilfeldighetene som kommer i min veg?
Jeg har allerede oppholdt meg i Ef 2:10 et par dager. Det er tettpakket av åndelige sannheter. Derfor blir det også dagens vers:
    For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem
." (Ef 2:10)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar