Dagens Nyheter

7 juli 2012

Nyhetsflödet lördag 7/7

Debatt under Almedalsveckan om Intelligent Design
- Tuve Skånbergs blogg - "Måndagen 2 juli, deltog jag som moderator i en intressant debatt under Almedalsveckan i Visby.
Claphaminstitutet har medverkat flera år med olika semarier på Almedalsveckan, igår med ett seminarium med rubriken “Skapelsetro, intelligent design och skolans undervisning” på fartyget Elidas fördäck, i Visby hamn. Ett drygt 40-tal åhörare fanns på plats, och åtskilliga fler kunde följa seminariet från kajen. Ett glädjande stort antal med tanke på att konkurrensen denna vecka är hård; över 1800 seminarier hölls i Visby under Almedalsveckan
."

Bibeln behöver i dag försvaras och förklaras
- Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "De har påverkats av den aggressiva ateismen, ytlighetskulturen, av islam och New Age, materialismen och den andliga rotlösheten.
Därför finns en ny medvetenhet bland kristna ledare som nu bestämt sig för en ny inriktning för gudstjänsterna och predikans form. Det kallas ”apologetik” och handlar helt enkelt om att förklara och försvara det vi tror på. Istället för musikalisk underhållning, spontana appeller och humoristiska berättelser, vill de förmedla bibelkunskap och saklighet
."

"Kristna luras in i fällan att förklara ­sin tro rationellt"
- Dagen - "Religionskritiker anklagar ofta troende för bristande rationalitet och kritiskt tänkande. Men Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges kristna råd, menar att tron i grund och botten är erfarenhetsbaserad. -Vi kan säkert upplevas som fega, men jag lever gärna med det, säger hon."

 Syrias truede kristne
- Norge idag - "De kristne i den syriske byen Qusayr har fått en truende advarsel: Enten kan de slutte seg til den sunni-ledende opposisjonen mot president Bashar Assad - eller forlate byen. Tusenvis av kristne flyktet fra byen kort tid etter at trusselen ble lagt frem."

Egne "krefter"
- Jostein Nielsens blogg - "Det er veldig viktig at det som påvirker meg ikke begrenses til eksterne krefter. Gud valgte å skape mennesket med en fri vilje. Han som kan få "steinene" til å rope, har ikke problemer med å få Jo"stein" til å rope også, men han overlater til meg å avgjøre om det er det jeg vil gjøre."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar