Dagens Nyheter

14 juli 2012

Nyhetsflödet lördag 14/7

Fyll dom, spräng dom eller stäng dom!
- Bo Wetteus i Hemmets Vän - "Jag glömmer aldrig titeln på den boken. När den kom och vem som skrev den minns jag inte, men titeln var chockerande. Är detta den kristna kyrkans framtid i Sverige? Är det dessa tre alternativ som återstår?
Debatten om frikyrklighetens framtid har pågått och pågår, men frågan är om det inte handlar om den kristna trons framtid mer än frikyrklighetens. Hur ser den ut och vad har vi för alternativ?
"

SUNDAY TALK – M Birro!
- Marcus Birro gästbloggar hos Carola - "Vi gick i parterapi för något år sedan. Vi gick då hos en familerådgivare som arbetade i kyrkans tjänst. Jag rekommenderar det varmt. Var inte rädd för att be. Var inte rädd att läsa Bibeln och var inte rädd för det viktigaste i en relation, att förlåta. Jag vet att det finns svek som är svåra att förlåta. Jag vet att förlåtelsen gärna kommer med tusen ilsket blinkande lampor av reservation. Men livet är för kort för meningslösa strider och du har säkert massor av relationer som låst sig, fastnat, frusit fast, på grund av att du och någon till är för dumdristigt stolta för att be om förlåtelse."

Sluta behandla era ungar som kungar
- Alf B. Svensson, Fellow i Claphaminstitutet, skriver i Aftonbladet - "Psykolog: Bortskämda barn blir ofta olyckliga som vuxna.
Barn som får allt de vill ha utan­ att anstränga sig kan få svårt att som vuxna förverkliga sina drömmar och mål i livet. Barn som behandlas som kungar kan få samarbetssvårigheter. De är inte heller alltid så lätta att leva­ med i ett äktenskap. Barn som får allt serverat kan få svårt att glädja sig åt allt livet ger.
Barn som behandlas som om deras­ behov är viktigare än alla­ andras blir ofta egocentriska.­ Föräldrar som till varje pris ­försöker undvika att barnen blir ledsna kan få barn som har svårt att hantera kriser och motgångar senare­ i livet.
Bortskämda barn behandlar många gånger föräldrar, lärare,­ förskollärare och andra som betjänter.
"

"Jeg har vært der"
- Jostein Nielsens blogg: "Under andre verdenskrig tegnet allierte soldater graffitien ”Kilroy was here” overalt hvor de kom. Ikke rart at nordiske studenter valgte dette navnet da de i 1946 etablerte sitt eget reisebyrå.
Min farmor (bildet) var bare 50 da Herren hentet henne hjem et par år før jeg ble født. Det fortelles at da det gikk mot slutten, var hun stø i sin tro på Gud og himmelen, for, som hun bekjente: ”Jeg har vært der før!”. Bekjennelsen refererte til en opplevelse hun hadde på et møte noen år tidligere. Under et vitnemøte reiste hun seg og opplevde å se like inn i himmelen. De tilstedeværende så at det skjedde noe med henne, og begynte å rope navnet hennes, og Beathe ble ”kalt tilbake” til denne verden i enda noen år
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar