Dagens Nyheter

24 juli 2012

Nyhetsflödet tisdag 24/7

Preventivmedelskristendom
- Dag Sandahls blogg - "Den liberala kristendomen blir på motsvarande sätt preventivmedelskristendom. Den föder inga barn. Varför skulle den? Den utsäger samtidens trender och låtsas att samtidens ideologi är teologi. Den bygger inga församlingar, frigör inte människors entusiasm.
Det är möjligt att preventivmedelskristendomen så rejält marginaliserar den kristna tron att den blir ett ointressant utkantsfenomen. Kanske kan det bli motrörelse, väckelse - det hoppet släpper jag inte. Men det där med väckelse är inte självklart för preventivmedelskristendomen är en kristendom som förhindrar liv och Gud låter oss ibland få det som vi vill ha det
."

Tema Hemundervisning: Vad hände efter den nya skollagen?
- Liv & Rätt - "Riksorganisationen för hemundervisning i Sverige (Rohus) har i dag en styrelse som i viss mån kan betraktas som en ”exilregering”. Flera av ledamöterna har nämligen flytt utomlands, i första hand till Åland, för att praktisera den hemundervisning som de hävdar är en mänsklig rättighet enligt både Europakonventionen och FN:s konvention om de mänskliga rättigheterna."

Bönens oerhörda makt och förvandlande kraft
- Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Amalekiterna var Israels ständige fiende och kan jämföras med andliga konflikter som drabbar oss i vår tid. Josua uppmanades att välja ut ett manskap för att besegra amalekiterna. Det var den gången som Mose stod uppe på en bergshöjd tillsammans med Aron och Hur och det enda de gjorde var att stödja kampen genom bön. ”Så länge Mose höll upp sin hand hade Israel övertaget, men när han lät sin hand sjunka fick Amalek övertaget” (2 Mos 17:11)."

Seier gjennom tilbakeslag
- Ulf Ekman i Korstes seier - "Livene våre sammen med Gud har himmelen som det ultimate målet, og på veien møter vi ofte både tilbakeslag og lidelser. Men disse prøvelsene er ikke det samme som nederlag. De er noe Gud bruker for å forme oss lik Kristus."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar