Dagens Nyheter

25 juli 2012

Nyhetsflödet onsdag 25/7

Abortfrågan
- Marcus Birro skriver i Världen idag - "Varje år genomförs närmare 40.000 aborter i Sverige. Den skrämmande siffran har varit konstant under flera år. Sverige har förlikat sig med detta förskräckliga skövlande av människoliv. Eller är det en människa? Är det enbart ett innehåll som skrapas? Varför går det inte att föra ett sansat samtal om dessa frågor utan att allt skenar, larmar och gör sig till?
När är det en människa? Varför upprörs svenska feminister av att kinesiska kvinnor aborterar flickor medan 40.000 aborter här i Sverige passerar den politiskt korrekta åsiktsamaffian helt utan att någon höjer rösten det allra minsta?
"


Värderingar – en ickefråga
- Bert Stålhammar i Hemmets Vän - "Tyvärr verkar vare sig politiker eller media överhuvudtaget intressera sig för värderingarnas betydelse för individ och samhälle. Att vi dagligen möts av en nyhetsflod som innehåller våld, mordbränder och allt annat beror naturligtvis på att alltför många människor saknar denna inre styrning som värderingarna utgör.
Då återstår bara fler poliser, sjutillhållarlås, övervakningskameror, larmsystem, elpistoler och allt annat sådant som ett samhälle i obalans måste använda sig av
."

Familjen Sandberg överväger att gå i exil
- Inblick - "Nu tycker vi det räcker! Vi har fått stå ut med mer trakasserier och hot från kommunen än de flesta. Vårt enda ”brott” är att vi vill ta fullt ansvar för våra barn enligt Europakonventionen, skriver familjen Sandberg i Färjestaden på Öland i ett öppet brev till Mörbylånga kommun."

"Det krävs mer fantasi för att nå ut med evangeliet"
- Tommy Dahlman besöker Världen idags monter på Europakonferensen - "Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder, samtidigt det finns ett stort andligt intresse hos svensken.
Lukas Berggren frågade Tommy om han ser detta uttryckt när han är ute och reser.
– När jag är ute i företagsmiljöer och talar så gör jag ett experiment. Jag drar ett streck på whiteboarden och skriver ateist i ena änden och troened i andra änden och i mitten skriver jag agnostiker. 80 procent av de som kommer fram och sätter en prick på vart de befinner sig sätter den mellan agnostiker och troende. Det är i den sekulariserade världen, sade Dahlman
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar