Dagens Nyheter

25 apr. 2013

Nyhetsflödet fredag den 26 april

Fredag den 26 april

Tusentals biblar till stängt land
- Världen idag - "Nordkorea är inte alls helt till­slutet för mission. Open Doors för in biblar och bedriver ledarträning, men arbetet är riskabelt.
I elva år har Nordkorea toppat Open Doors lista över de länder i världen där religionsförföljelsen är svårast. Att bedriva mission i landet är inte bara förbjudet, det är livsfarligt. Därför har Open Doors fram tills nu inte varit offentliga med sitt eget arbete i landet. Men nu lättar organisationen för första gången dörren på glänt till sitt arbete i det stängda landet och berättar att de under förra året gav undervisning till 5 685 nordkoreaner och levererade 59 820 exemplar av biblar och kristet undervisningsmaterial in i landet
."

Underskatta inte islamismens koppling till nazismen
- Michael Cohn på Newsmill - "Den nazistiskt antisemitiska världsbilden lämnade Europa under och efter kriget och transformerades till en muslimsk fundamentalistisk version som har spridits i den muslimska världen. Den ingår i en totalitär ideologi baserad på terror, kvinnoförtryck, fundamentalism och demonisering av judar och Israel."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar