Dagens Nyheter

30 apr. 2013

Nyhetsflödet tisdag den 30 aptil

Tisdag den 30 april

Farligt att byta religion
- Dagens Nyheter - "Människor som riskerar förföljelse för sin religions­tillhörighets skull har rätt att få skydd och uppe­hållstillstånd i Sverige. Det är ett fullgott och okontroversiellt asylskäl.
Ändå tycks Migrationsverket ha vissa svårigheter med att tillämpa denna självklarhet i enskilda fall, nämligen när det handlar om konvertiter som bytt tro efter att de flytt hemlandet, oftast Iran.
"

Mångtydigt, entydigt, otydligt
- Kjell Blückert i Signum - "Ett av de mer insiktsfulla yttrandena i reportaget står Al Tawalbeh för, när han pekar på identitetskrisen i Svenska kyrkan och den osäkerhet om religionen som råder, något som för övrigt har smittat av sig på andra kristna i Sverige: ”Jag var på en debatt med en präst”, säger Al Tawalbeh, ”som hela tiden svarade ’jag vet inte’ när han fick frågor. Till slut blev publiken irriterad. Han överdrev med osäkerhet. Jag tänkte: varför är du präst om du inte vet någonting?” I reportaget refereras också en präst som säger sig ”gilla otydlighet”.

TAKASA skapar månadens ord: Heilsarmee
- Marie Willermarks blogg - "I senaste numret av Tidningen Vi har man utnämnt ”Frälsningsarmén” på tyska ”Heilsarmee” till månadens ord. Det är gruppen TAKASA som orsakar den uppmärksamheten. De är alla äkta frälsningssoldater från Schweiz som tävlar i Europeiska schlager festivalen i Malmö. Läs på bilden:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar