Dagens Nyheter

13 apr. 2013

Nyhetsflödet lördag den 13 april

Lördag den 13 april

Kyrkans stöd till Seglora smedja ett problem
- Marcus Birro i Dagen - "Jag har fått flera upprörda, sorgsna och uppgivna mejl från människor som känner sig väldigt förolämpade av Dagens Seglora. Det är grova anklagelser om rasism, rena lögner, personliga förföljelser och som driver upp ett debattklimat som är djupt ovärdigt och extremt okristet.
När blev Helle Klein chefsteolog för Svenska kyrkan? Är det okej att dina kollektpengar går till folk som ringer meningsmotståndares arbetsgivare och beskyller dem för rena lögnerna?
"

Orkar vi vara de oföddas röst?
- Lucas Berggren i Världen idag - "Den senaste veckan har vi ägnat abortfrågan särskild uppmärksamhet. Vår ledarskribent, Stefan Swärd, som har skrivit sin doktorsavhandling på temat svensk abortlag, har i fyra artiklar på Tro & Liv nogsamt redogjort för frågan ur flera perspektiv: bibliskt, kyrkohistoriskt, historiskt-politiskt, lagstiftningsmässigt. En grundlig genomgång. I dag belyser vi även frågan på nyhetsplats.
Man kan konstatera att kristenheten är splittrad i frågan, åtminstone i det uttalade stödet för de ofödda. Vår genomlysning har visat att det aldrig har varit så tidigare i kristenhetens historia. Bibeln är mycket tydlig i sitt stöd för det ofödda livet. Kyrko­historiens ledare har varit tydliga livs­bejakare och abortmotståndare. Men här i Sverige har stora delar av kristenheten tystnat i sitt försvar för de ofödda
."

Hur kan det vara OK att upplåta plattform åt antisemiter - och belöna det med att inväljas i partistyrelsen?
- Lisa Abramowicz på Newsmill - "Samtliga sex inbjudna till Mustafas Islamiska förbund de senaste två åren har uttryckt grovt antisemitiska åsikter mot judar och/eller konspirationsteorier om judars makt och pengar. Någon dialog som Mustafa nu förespråkar var det aldrig fråga om, och kritiker smutskastas med att kallas islamofober."

Alt = alt
- Jostein Nielsens blogg - "De fleste som kjenner ordet ”Panta”, forbinder det med Heraklits ”Panta rei” = Alt flyter, i betydningen at alt er i forandring. Mange av de greske filosofene søkte etter et ”fast punkt”. Håpet var at om et slikt punkt fantes, ville man ha noe som verden kunne forklares ut fra. Det er til denne tankeverden Johannes skriver sitt evangelium. Spørsmålene antikkens filosofer balte med, er like aktuelle i vår tid. Johannes har funnet sitt faste punkt i ”Logos”: ´Alt er blitt til ved ham, uten ham er ikke noe blitt til´. (Joh 1:3)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar