Dagens Nyheter

8 apr. 2013

Nyhetsflödet måndag den 8 april

Måndag den 8 april

Franciskus agerar kraftfullt mot sexövergrepp
- Signum - "Den nye påven Franciskus har i dag, fredag den 5 april, lagt fast sin policy när det gäller frågan om sexuella övergrepp inom kyrkan. I ett pressmeddelande från Vatikanen vid lunchtid i dag heter det att påven Franciskus mycket beslutsamt vill gå an dessa problem. På förmiddagen i dag träffade påven Franciskus ärkebiskop Gerhard Ludwig Müller, chefen för Vatikanens Troskongregation, som är den myndighet i Vatikanen som handlägger frågor om sexuella övergrepp inom kyrkan.
I pressmeddelandet heter det att påven Franciskus vid mötet i förmiddags uppmanade ärkebiskop Müller att ta varje anmälan om övergrepp på allvar och att beslutsamt och med kraft inskrida mot sådana övergrepp, i enlighet med de nya, striktare regler som nyligen infördes av den föregående påven, Benedictus XVI.
"

Konsten att tala
- Tommy Dahlmans blogg - "Konsten att tala är konsten att få sagt ”det”. Det är i sanning en konst. Det blev sagt om en präst för längesedan att han kunde tala på ett sätt så att ingen bänkrad var torr. Det kan ju betyda två saker: Antingen talade han väldigt bra eller mycket länge.  Själv har jag alltid uppmuntrat mig själv med att en predikan alltid är framgångsrik: Antingen reser man sig förnyad eller så vaknar man utvilad."

Hvem er det plass til i vårt samfunn?
- Norske Dagen - "«Det ti uker gamle fosteret du har i din mage, vil aldri kunne leve et liv tilsvarende resten av Norges befolkning. Vil du ta det bort og prøve på nytt?
Er det mulig å tenke seg å bli stilt overfor et verre valg som foreldre? I løpet av et par uker må man bestemme seg for om man vil gjennomføre abort eller snu opp ned på livet slik det var planlagt.
Nå er det på tide at Norge som samfunn tar den debatten en gang for alle, og tilrettelegger for å beholde annerledesbarna
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar