Dagens Nyheter

9 apr. 2013

Nyhetsflödet tisdag den 9 april

Tisdag den 9 april

Den mänskliga faktorn
- Dan Salomnsson i Världen idag - "Den som aldrig misslyckas använder inte sin fulla potential. I en människovänlig miljö är det tillåtet att misslyckas. Inte så att idealen ändras utan att man alltid får en andra chans att lyckas. När profeten i bibeltexten får tilltalet att gå till krukmakaren för att höra Guds ord, noterar texten att misslyckandet med leran vid drejskivan skedde ”i” krukmakarens händer. I positiva miljöer­ finns en andra chans! Krukmakaren gör ett nytt kärl av samma lerklump som nyss tappade centreringen på drejskivan och gick i bitar."

Var är Gud när…
- Marie Willermarks blogg - "Det är lätt att inbilla sig att man vid det här laget har hört alla varianter på frågor och svar kring temat Var fanns Gud när den där katastrofen hände? Eller det klassiska teodicé problemet – hur kan det finnas en god Gud när det finns så mycket ondska i världen?
Resonemanget går i stort sett ut på att vi som tror på Gud och, vittnar om att han är god, ändå ställs till svars för det onda i världen. De som har svårt att tro eller väljer att inte ha en relation med honom gör den högre makt (som de inte tror på) ansvarig för människors lidande
."

Böner fyller reklamplatser på bussen
- Kyrkans Tidning - "Just nu kan den som åker buss eller tunnelbana i Stockholm ta del av vanliga människors böner. I en reklamkampanj går Stockholms stift ut med böner som från början skrivits in på Svenska kyrkans bönewebb."

Modstandere af homoseksuelt ægteskab trues
- Kristeligt Dagblad - "Det er velkendt, at homoseksuelle udsættes for hadforbrydelser flere steder i verden. Men også personer, der udtaler sig imod ægteskab eller adoptionsret for homoseksuelle, må i dagens Europa regne med at blive udsat for hån, verbal vold og i ekstreme tilfælde dødstrusler."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar