Dagens Nyheter

28 apr. 2013

Nyhetsflödet söndag den 28 april

Söndag den 28 april

Protester fortsätter efter lagändring
- Världen idag - "Trots fortsatt starkt motstånd, med stora demonstrationer, röstade den socialistdominerade nationalförsamlingen i Paris på tisdagen med bred majoritet för att låta samkönade par få gifta sig – och även adoptera barn, vilket är det som väckt starkast motstånd.
För den mycket impopuläre presidenten Francois Hollande och hans socialistregering har samkönade äktenskap blivit en viktig fråga, inte minst för att det är en av få frågor där de är eniga.
Men det folkliga motståndet är fortsatt starkt och kampanjen mot lagändringarna har varit kraftfull in i det sista. På söndagen hölls återigen en stor demonstration i Paris där tiotusentals personer deltog – enligt organisatörerna över 200 000 per­soner
."

Har kyrkan slutat tala om Jesus?
- Bo Wettéus i Hemmets Vän - "Vad är detta? Håller Svenska kyrkan på att förlora sin identitet och sitt budskap? Håller öppenheten på att gräva en grav för kyrkan? Gäller det också de övriga kyrkorna och samfunden?
Har vi fått präster och pastorer som ingenting vet och vars budskap är präglat av otydlighet och flum? Hålls predikningar som inte frimodigt och klart vågar ta upp de stora frågorna om synd och nåd, skuld och förlåtelse, försoning och blod, splittring och helande, himmel och helvete och den radikala skillnaden mellan kristen livshållning och den som råder i mörkret? Vågar vi säga att Jesus är enda vägen till Gud, att alla andra religioner och trosföreställningar är återvändsgränder och att den som inte tror och tar emot Jesus går förlorad? Handlar predikan bara om blommor och bin, miljö och vapenexport, vindkraft och global rättvisa?
Vart tar Gud och Jesus vägen? Håller vi på att tappa den stora berättelsen från skapelsen till fulländningen? Var finns det befriande evangeliet, som är kyrkans stora uppdrag att förmedla till människor som i dag ropar efter befrielse och frälsning?
Framtiden finns inte i en kyrka som inte vet, som präglas av otydlighet, som anpassar sig efter det politiskt korrekta, som inte vågar förmedla det urgamla bibliska budskapet om en Gud som älskar så hett och varmt att han ger sin ende son till försoning för våra och all världens synder. Alla kyrkor borde på nytt läsa de sju sändebreven i Uppenbarelseboken och pröva sitt liv och sitt budskap i ljuset av dessa brev
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar