Dagens Nyheter

6 apr. 2013

Nyhetsflödet lördag den 6 april

                                   Lördag den 6 april


Kraften i den tomma graven
- Stefan Gustavsson i Världen idag - "Utgångspunkten är graven. Liket, som lärjungarna lagt i graven, är borta söndag morgon och förblir så. Samtidigt börjar Jesus visa sig för dem, men inte i visioner. Han kommer dem till mötes på riktigt. De tar på honom – griper om hans fötter, inbjuds att känna på hans kropp och undersöka den – de äter tillsammans med honom. Mat som lärjungarna tillagat som den uppståndne äter och mat som han förberett som de äter. Han talar till dem, de till honom. Samtliga sinnen är involverade; syn, hörsel, känsel, smak och doft – och de är inte i extas. Intellektet är aktivt: de för viktiga samtal om innebörden i Guds rike.
Här är händelsekedjan bakom tron på Jesu uppståndelse: graven är plötsligt tom, samtidigt får lärjungarna verkliga möten med den uppståndne och detta förvandlar dem från rädsla och uppgivenhet till ostoppbar frimodighet och glädje
."

Icke-statliga organisationer i Ryssland kontrolleras
- Signum - "Under mars månad har ryska myndigheter granskat tusentals NGO-ärenden och temporärt beslagtagit datorer. Människorättsorganisationer och utländska regeringar har skarpt kritiserat dessa åtgärder. Ryska människorättsförespråkare har liknat dem vid repressionen under Sovjetunionens diktator Josef Stalin."

Frälsningsarmén vill ha gratis härbärge
- Nyheter P4 Sjuhärad - "Frälsningsarmén i Borås vill gärna samarbeta med Borås stad om kommunen startar ett härbärge. Men härbärget ska även ta emot de tiggare från andra EU-länder som nu finns på Borås gator."

Å være tydelig
- Jostein Nielsens Blogg - "Pragmatisme er framholdt som en god egenskap når det gjelder å nå et mål. Åndelige grensebrytere som for eksempel William Booth, hadde mye av denne egenskapen. Pragmatisme er ikke det samme som utydelighet. En leder må kunne skille mellom hva som er mindre viktig og hva som er absolutt."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar