Dagens Nyheter

11 apr. 2013

Nyhetsflödet torsdag den 11 april

Torsdag den 11 april

Alla gör som de alltid gjort
-Marcus Birro i Expressen - "Antisemitismen ökar i Sverige.
Judar i Malmö får hakkors målade på sina ytterdörrar, hatbrotten mot judar har ökat och stadens före detta starke man Ilmar Reepalu fick 2012 besök av Barack Obamas speciella sändebud, Hannah Rosenthal, för frågor som rör just antisemitiska brott. Så allvarligt tyckte uppenbarligen USA att det var.
Reepalu har kommit billigt undan allt detta. Han har uppenbarligen ljugit om hur besöket från Rosenthal gick till, han hävdar att det skedde på hans inrådan, Rosentahl hävdar med bestämdhet att det var hon som kontaktade honom efter flera av hans minst sagt märkliga utspel och efter upprepade rapporter om brott mot Malmös judiska befolkning.
"

Framgången är svår att bära – framförallt för dina medmänniskor
- Tommy Dahlman i Världen idag - "Framgången är svårt att bära – framförallt för dina medmänniskor. Det är en konst att kunna glädjas över andras framgångar. Vårt ego är ett kosmos i oss som vill bli sedd, ärad och räknad som något speciellt. Det är den delen av oss som avbryter andras berättelser för att föra samtalets mittpunkt tillbaka till oss själva. Denna ovana förminskar andras glädje i att dela och det skapar avstånd mellan oss. Vi blir alla förlorare."

"För mig var alkoholister de som satt på parkbänken"
- FA:s hemsida - "Ångesten började bli för stor att bära men jag förnekade att jag var alkoholist. För mig var alkoholister de som satt på parkbänken. Skillnaden var bara att jag hade flyttat in parkbänken i vardagsrummet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar