Dagens Nyheter

1 apr. 2013

Nyhetsflödet måndag den 1 april

Måndag den 1 april

Låt dig förvånas

- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Påsken är en tid av förvåning och förundran, en helg när det vi inte längre trodde var möjligt faktiskt sker. Det gäller både i påskens texter, genom fastan, in i stilla veckans Getsemanestund, långfredagens död och påskdagens uppståndelse, och mörkret i våra egna liv som plötsligt översköljs av Guds nåd. På så sätt är påsken ett koncentrat av kristen tro: Den berättar det vi inte trodde var möjligt och det vi inte med tanken fullt ut kunde förstå. Jesus har uppstått och i hans uppståndelse får vi liv."

Hälften i USA tror att Jesus kommer snart
- Dagens Nyheter - "Ungefär hälften av USA:s kristna tror att Jesus kommer tillbaka inom 40 år, visar en undersökning.
Påsken, kristendomens viktigaste högtid, firas till minne av Jesu lidande, död och uppståndelse. Frågan om, och i så fall när, Kristus kommer att återvända till jorden igen har varit föremål för debatt bland kristna under årtusenden, och ibland talar predikanter om tecken på en återkomst, konstaterar tidskriften Slate.
I USA tror i runda tal hälften av dem som betecknar sig som kristna att Jesus återvänder inom 40 år. Det visar en undersökning av opinionsinstitutet Pew
."

Mot en apostolisk bibelsyn
- Anders Gerdmar i Dagen - "Läran som ryggrad och församlingen som tolkningsmiljö. Så ser Anders Gerdmar, Livets ord, på grundtanken i en apostolisk bibelsyn.
Eftersom församlingen, kyrkan, bygger på apostlarnas och profeternas grundval (Ef 2:22) är deras bibelsyn och bibelbruk normerande för Kristi kropp. För att komma vidare i bibelsynsfrågan måste vi tillbaka till rötterna och jag ska lyfta fram några drag som vi kan se i den tidiga kyrkans praxis.
Bokstavstro i kombination med Andens kreativitet. Dessa till synes motsatta saker finns hos Jesus och apostlarna. Jesus säger ”Inte ett horn ska förgå” (Matt 5:18) och menar då de små svängar, ”horn”, som finns som små delar av hebreiska bokstäver.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar