Dagens Nyheter

4 apr. 2013

Nyhetsflödet torsdag den 4 april

                                    Torsdag den 4 april

Försvar för spädbarnsmord chockar kongressledamöter
- Världen idag - "Ett barn som överlevt en abort ska få lämnas att dö. Det hävdade en företrädare för Planned Parenthood, USA:s ledande utförare av aborter, inför chockade ledamöter vid en hearing i kongressen i Florida.
En lag som ska tvinga abortkliniker att försöka rädda livet på barn som lever efter genomförd abort diskuteras just nu i USA-delstaten Florida. Lagförslaget, som lades fram av republikanske kongressledamoten och akutläkaren Cary Pigman, ger barn som överlevt en abort samma rättigheter som alla andra barn.
Planned Parenthood, som driver mödravårds- och abortkliniker över hela USA, protesterar mot lagförslaget och när organisationens lobbyist Alisa Lapolt Snow svarade på frågor inför kongressen i Florida på tisdagen i förra veckan väckte hennes kommentarer starka reaktioner.
Enligt Snow har ett barn som föds på en abortklinik inte samma rättigheter som ett barn som föds på BB, eftersom barnet är oönskat. Att hjälpa ett barn som överlevt en abort är ett ingrepp i "en kvinnas möjlighet att fatta sina egna personliga medicinska beslut", hävdade Snow, inför häpna kongressledamöter
."

Planned Parenthood Admits Truth About Post-Birth Abortions
- Charisma News - "In a stunning moment of honesty for an organization that is usually so careful to cloak its abortion practice with other more benign services, Planned Parenthood publicly supported allowing a baby born alive after a botched abortion to be killed."

Inför inte ett tredje kön
- Claphaminstitutets hemsida - "Regeringen har nyligen lagt fram ett förslag till lagändring för proceduren kring personer som fått tillstånd att genomgå ett könsbyte. Den punkt i lagen som föreslås förändras är ett upphävande av den hävdvunna proceduren att en kvinna som genomgår ett könsbyte till man därmed också opererar bort möjligheten att fortplanta sig som kvinna, och motsvarande för en man.
Den föreslagna lagförändringen får långtgående konsekvenser, av vilka den mest centrala är att Sverige därmed skulle införa möjligheten att skapa ett tredje kön, kallat ”person” i lagtexten – män som föder barn. Detta är ett mycket drastiskt steg som det saknas goda skäl att införa. Därtill finns det stora svagheter i lagens förarbete, och lagförslaget borde därför inte ha lagts fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar