Dagens Nyheter

29 apr. 2013

Nyhetsflödet måndag den 29 april

                                                    Måndag den 29 april
När sociologin trumfar teologin i äktenskapsfrågan
- SEA:s hemsida - "Inte helt oväntat – en viss liberalteologisk dragning har varit synlig länge – har Jim Wallis ändrat uppfattning i äktenskapsfrågan och stöder nu tanken på könsneutrala äktenskap. Jim Wallis är en välkänd kristen ledare, politiskt på den amerikanska (vilket är något annat än den svenska) vänsterkanten och den drivande kraften bakom Sojourners – Faith in Action for Social Justice...
...Jag har haft respekt för Jim Wallis för hans konsekventa kamp för de svaga och hans utmaning till kyrkorna att ta de sociala konsekvenserna av evangeliet på allvar. Men i de frågorna skulle han aldrig argumentera så här ytligt: Om opinionsundersökningarna är på vår sida bör vi bry oss om de fattiga! Etik är nämligen något annat än sociologi. Vi ska göra det rätta för att det är rätt – och det är oberoende av opinionsundersökningar. Det rätta har vid många tillfällen i historien varit en minoritetsuppfattning.
"

”Så blev Bruce en djupt kristen sångare”
- Dagens Nyheter - "I nästa vecka framträder Bruce Springsteen återigen i Sverige på den första av tre konserter. Men vem är det som står på scenen: en arbetarklasshjälte eller en förkunnelsepredikant?

Kyrkor i Sundsvall ber för sexbutik
- Dagens Nyheter - "Sedan några veckor tillbaka har Dragan Bratic drivit en sexbutik i Sundsvall. Butiken erbjuder även erotisk show med dansande, lättklädda kvinnor och män.
Verksamheten får nu Sundsvalls kyrkor att reagera starkt. Präster och pastorer från stadens kristna råd har träffats för att be för att ägaren ska bli frälst och butiken stänga
."

Frygt for abort: Læger nægter at oplyse børns køn
- Kristeligt Dagblad - "En pige eller en dreng?
Gravide skal ikke have oplyst kønnet på barnet, så længe de kan få en abort. For så er der risiko for, at de fravælger barnet på grund af kønnet, mener ledende overlæger ifølge Jyllands-Posten.
Af frygt for abort vil nogle læger ikke oplyse forældre om deres barns køn før 12. uge
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar