Dagens Nyheter

30 juni 2016

Nyhetsflödet fredag den 1 juli

Äktenskap.info - Ny resurssida om sexualitet, äktenskap och kristen tro
- Svenska Evangeliska Alliansens hemsida - "Varken svårigheterna i samhällsdebatten eller i den inomkyrkliga debatten får leda till att samtalet om sexualitet och äktenskap tystnar. Det skriver Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen, om lanseringen av den nya resurshemsidan Äktenskap.info.
   Kristen tro är goda nyheter. Evangelium – ordet betyder gott budskap – proklamerar att Jesus Kristus har öppnat vägen till Gud. Han vill hela det som är trasigt och hjälpa oss att leva det liv som vi är skapade för.
   Tron på Jesus får konsekvenser på livets alla områden i form av kristen etik. I samband med den pågående flyktingkatastrofen har vi som kristna ett ansvar att vara Jesu utsträckta händer mot vår nästa. Bekännelsen till Jesus får både sociala och personliga konsekvenser.
Läs mer HÄR.

Kristen sajt anklagas vara HBTQ-fientlig- Sveriges Radio P1 Morgon - "Kan man leva som homosexuell om man är med i den evangeliska kyrkan? Den frågan har blivit aktuell i och med en ny webbsida om äktenskap, sexualitet och tro, som i dagarna lanserats av den kristna organisationen Svenska Evangeliska Alliansen. Sidan är tänkt att fungera som en resursbank för präster, pastorer, och ungdomsledare men får nu stark kritik från en kristen HBTQ-organisation. Hör reportage av Alexandra Sandels."
Lyssna på inslaget här: 



Almedalsveckan

Nästa vecka är det dags för Almedalsveckan 2016. Frälsningsarmén anordnar, i samarbete med Pingst och tidningen Dagen, en rad högintressanta seminarier. Mer information kommer nästa vecka här på rupeba.se. Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar