Dagens Nyheter

5 okt. 2012

Nyhetsflödet fredag den 5 oktober

Myndigheter behöver utbildning om religion 
- Kyrkans Tidning - "Två flyktingar som konverterat och döpts hotas av utvisning till Iran, där konvertiter kan dömas till döden. Nu protesterar Sveriges kristna råd, Skr, och erbjuder sig att utbilda myndigheterna om religion och asyl."

"Yoga är en religion"
- Världen idag - "Påståendet, att yoga inte är religion är rena dumheter. Så kan man sammanfatta Linda Berglings kritik mot Östermalmsskolan. Arkenpastorn är en av dem som anmält skolan till Skolinspektionen. Linda Bergling och medieprofieln Siewert Öholm debaterade frågan i SVT Debatt."

Bokmässan: Är religion en mänsklig rättighet?
- Sändaren - "Frågan ställdes under ett av bokmässans seminarier och är också namnet på en bok av professor Hans-Ingvar Roth. I seminariet diskuterade han med författaren Lena Einhorn och biskop Antje Jackelén om hur det egentligen står till med religionsfriheten i Sverige."

Trender ersätter övertygelse
- Marie Willermarks blogg - "Det är positivt att notera att Systembolagets försäljning av alkoholfritt ökade med 40% första halvåret i år, enligt artikel i Svenska Dagbladet idag. Läs här.
Det är till råga på allt ovanpå en 26 procentig ökning i fjol. De som uttalar sig om orsakerna menar att det är en trend. Många vill leva ett hälsosammare liv och kravet att vara skärpt på jobbet ökar.
Det är gott och väl att trender hjälper till med att leda folk till kloka och medvetna val men det är en svaghet att förändringen inte beror på ideologisk övertygelse
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar