Dagens Nyheter

4 okt. 2012

Nyhetsflödet torsdag den 4 oktober

Adaktusson talade om tro på Bokmässan
- Världen idag - ”Många gör en poäng av sin okunskap”
På inget område gör journalister en poäng av sin okunskap gällande det man bevakar – förutom när det gäller kyrkan. Det menade journalisten Lars Adaktusson i ett seminarium på Bokmässan i Göteborg
."

Det är ett under att det går så bra
- Anna Sophia Bonde i Dagen - "Den kristna erfarenheten kan man ­uppfatta som både nedslående och hoppfull. Nedslående för att den säger att hur mycket jag än försöker så kommer jag aldrig att räcka till. Hoppfull för att den ­påstår att jag inte behöver räcka till. Det är en ­annan som gjort det i mitt ställe. Tro är att luta sig mot Honom. Som Martin Luther skriver: tro är att i ­farans stund söka skydd, som kycklingen under ­hönans vingar. Haken är att vi inte har lust att vara så beroende."

Brian McLaren välsignade sin sons homovigsel
- Världen idag - "När teologin krockade med erfarenheten ändrade Brian D McLaren uppfattning om homosexualitet. Förra helgen välsignade den omtvistade kristne författaren sin homosexuelle sons giftermål."

Sett barna i sentrum
- Skaperkraft - "Å gi enslige rett til surrogati og kunstig befruktning er planlagt diskriminering av barn. Av Espen Ottosen, teolog og styreleder i tankesmien Skaperkraft Publisert på NrK Ytring"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar