Dagens Nyheter

24 okt. 2012

Nyhetsflödet onsdag den 24 oktober

Varje kristen måste vara född på nytt
- Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Det räcker inte att vara en sökare och sympatisör. Kristna värderingar är viktiga, men begränsas av vårt intellekt och andra mänskliga egenskaper. Vetande och förnuft är grundläggande, goda gärningar och ädla ambitioner för oss närmare Gud. Men för att fungera som en kristen inför Gud, måste det ske en andlig pånyttfödelse."

Barnen bestämmer i familjerna
- Inblick - "Sveriges familjer har förändrats. Barnen bestämmer över många av familjernas beslut, och föräldrarnas auktoritet är inte självklar – den måste förtjänas. – Barn står idag i centrum på ett helt annat sätt än förr, säger professor Mats Trondman."

Svenska kyrkan ska utbildas i hbt
- Världen idag - "Sedan 2009 har Svenska kyrkan valt att likställa homosexuellt partnerskap med äktenskap mellan man och kvinna. Och nu drar kyrkan i gång en pilotutbildning om homo-, trans- och bisexualitet med bland annat kritiserad queerläsning av Bibeln. Världen idag belyser i dag queer­teologin och dess konsekvenser."

”Mine homoseksuelle følelser skal ikke udleves”
- Kristeligt Dagblad - "Gunhild Aaen Madsens historie er ikke af den type, man ofte støder på i medierne eller den offentlige debat. Hun er åben om sine homoseksuelle følelser, men har valgt ikke at udleve dem af hensyn til sin tro og sin familie. Hun fortæller her om sin søgen efter en vej til at acceptere sig selv og de følelser, hun ikke kan undslippe."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar