Dagens Nyheter

30 okt. 2012

Nyhetsflödet tisdag den 30 oktober

Varför en evangelikal bibelsyn?
- Stefan Gustavsson på SEA:s hemsida - "Tre skäl för en evangelikal bibelsyn:
För det första därför att en evangelikal syn bejakar de väsentliga poängerna i de andra alternativen.
En evangelikal bibelsyn bejakar att Bibeln är en mänskligt och kulturellt präglad bok (liberal bibelsyn), genom vilken Gud handlar och talar idag (existentialistisk bibelsyn). Bibeln har ett tydligt centrum och en bred periferi, där allt inte är lika viktigt (centrerad bibelsyn) och den ska tolkas i dialog med hur Guds folk har läst och förstått den genom historien (katolsk bibelsyn). Samtidigt är Bibeln verkligen Guds inspirerade Ord, som talar sant i allt (fundamentalistisk bibelsyn).
"


Kristna värden sätts högt
- Världen idag - "Europas största partigrupp EPP, där Sveriges moderater och kristdemokrater ingår, har röstat fram ett principprogram som understryker rät­ten till samvetsfrihet och människo­livets värde "från början till slut", och där man fastslår den europeiska kulturens judisk-kristna grund."

 
Människorna mellan lindarna
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Träd må vara både gamla och vackra, men om de rör upp större känslor än de utslagna omkring oss, då är perspektiven fel. Låt träden falla, och låt det bli en påminnelse om att det alltid är människor som ska väcka vårt engagemang och sympati."

Manifestation för förföljda kristna
- Dagen - "I helgen dödades sju människor och 100 skadades i en attack mot en kyrka i Nigeria. Nästa onsdag (7/11) hålls en manifestation i Stockholm för förföljda kristna i världen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar