Dagens Nyheter

27 okt. 2012

Nyhetsflödet lördagen den 27 oktober

Du ska inte tro att du är något
- Berit Simonsson i Världen idag - "Du ska inte tro att du är något". Det är ju så som "Jante" säger när han vill få oss att tro att vi är betydelselösa och oviktiga.
Då varje jämförelse med andra utfaller till vår egen nackdel, då vi som enskilda kristna tycks ha så liten betydelse och kunna utöva så liten påverkan på vår omgivning och vårt samhälle.
Det är så många frågor där vi tycker annorlunda, så många saker vi skulle vilja säga, men så finner vi inte orden förrän långt efter det aktuella samtalet. Då först, kommer vi på vad vi skulle sagt. Känns det igen?
"

Bönesamlingen i Egypten samlade 10 000 unga kristna
-
Dagen - "10 000 unga kristna i Egypten har samlats för att be, fasta och söka Guds beskydd under tre dagar. Det jättelika evenemanget ger hopp för den kristna minoriteten i landet."
  
Stefan Gustavsson: ”Ska det andliga klimatet växa behövs kärlek till Guds ord”
- Dagen
- "På lördag hålls en temadag om bibelsyn i Örebro. Bakgrunden är en debatt som pågick i tidningen Dagen under våren. Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska evangeliska alliansen, som tillsammans med Örebro teologiska högskola och Stiftelsen Svenska Folkbibeln är arrangörer, är en av talarna."

En klar oppfordring
- Jostein Nielsens blogg - "Det finnes mange gode sitater som ikke stammer fra bibelen – og noen av dem bruker jeg ofte. Et av dem brukte jeg i en blogg for et par år siden. Benjamin Disraeli var flere ganger statsminister i Storbritannia på 1800-tallet og han sa: ”En konstant hensikt er hemmeligheten til suksess”
Jeg tror dette er en veldig viktig holdning på de fleste områder i livet. Jo mer flyktig samfunnet blir, og jo fortere forandringene skjer, dess viktigere er det at det finnes noen som står for tydelighet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar