Dagens Nyheter

10 okt. 2012

Nyhetsflödet onsdag den 10 oktober

Se hatbrotten
- Annika Borg på Kristen Opinion - "Idag uppmärksammar flera dagstidningar de antismeitiska hatbrotten mot judar i Malmö. Fred Kahn, ordförande för en förskola där trettio procent av avgifterna går till säkerhet, menar att det största problemet inte är vit makt-rörelsen, utan individer i stadens unga muslimska befolkning: "De högerextrema har säkert sina åsikter, men det är inte de som skriker glåpord. Våra skolungdomar är mest utsatta". Förskolan har pansarglas och övervakningskameror."

Sekulär världsbild ger bibelsyn som sår tvivel
- Anders Robertsson och Roger Gustavsson i Dagen - "Det allvarligaste problemet med den sekulära världsbilden är att den ger en annan bibelsyn än den som Jesus och apostlarna och de stora väckelsepredikanterna hade. Våra samfundsgrundare vilkas arvtagare vi är i dag, hade en hög syn på Bibelns inspiration och auktoritet. Om också vår efterföljelse ska göra skillnad behöver vi söka efter samma perspektiv på Skriften som vår Herre Jesus visade."

- Världen idag - "Svenska gospelsångaren Samuel Ljungblahd befinner sig just nu i Haiti för att besöka barnhem och skolor byggda med bland annat svenska biståndspengar.
– Det är ett enormt uppvaknande för en svensk som mig själv att se misären, säger Ljungblahd till Världen idag.
"

Quo Vadis, Europa?
- Tankesmien Skaperkraft - "Europa går gjennom en økende grad av desillusjonisme, arbeidsledighet, sviktende velferdsstater, lave fødselsrater og økende spenninger mellom etniske grupper. Hvilken respons har vi som kristne til det?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar