Dagens Nyheter

7 okt. 2012

Nyhetsflödet söndag den 7 oktober

Jesus hade ingen fru!
- Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Jag tror att osäkerheten i relation till vittnesbördet om Jesus är en global förberedelse inför Antikrists framträdande. Det är djupt olyckligt att även bibeltroende kristna ofta stannar vid berättelserna om Jesus som mänsklig historisk gestalt. Vi måste mer tydligt återupptäcka Hebreerbrevets undervisning och de bibeltexter som vittnar om Jesus som gudomlig."

Vem följer en vindflöjel?
- Stefan Swärd i Världen idag - "Frågan om homosexualitet delar västvärldens kyrkor. Det är en smal fråga därför att den berör en ganska begränsad grupp människor. Men den innehåller ändå en sådan sprängkraft. Bland teologiskt liberala kyrkor i västvärlden har det varit en mycket snabb attitydförändring under de senaste femton åren. När politiken och samhället införde könsneutral äktenskapslagstiftning var kyrkorna i Sverige länge eniga om att säga nej till detta. När lagstiftningen nu väl är genomförd så har attitydförändringen accelererat. Man hoppades på att debatten inom kyrkan skulle lugna ner sig, men den har nog bara börjat...
...Det som dock är förödande med intervjuer som varit senaste tiden, är att det är människans erfarenheter och känslor som ställs i centrum. Har jag vissa känslor är det rätt att bejaka dem. Då flyttas fokus från Bibeln och hur kristna kyrkan genom historien har tolkat Bibeln, till att den mänskliga erfarenheten blir vår norm.
Det är en form av kristendom som blir ett relativiserande gungfly. För en kristen är det alltid avgörande att pröva en fråga inför Gud och Guds ord. En tendens vi ser i dag, är att den kristna kyrkan bara följer den allmänna opinionen, fast några år efteråt. Vem vill ta en sådan vindflöjelkyrka på allvar?
"

Migrationsverket säger ja till dialog med kyrkor
- Dagen - "Migrationsverket säger ja tack till dialog med de kristna ledarna, som i måndags kom med ett gemensamt uttalande om svensk asylpolitik. Det tycker även migrationsminister Tobias Billström (M) låter som en bra idé."

 Ship to Gaza rymmer dunklare drivkrafter
- Expressen - "Om två veckor väntas svenska Ship to Gazas skepp Estelle komma så nära sin slutdestination som Israel tillåter. I vanlig ordning lär israelerna föra skeppet norrut till hamnstaden Ashdod. Blockaden mot Gaza har lättats något på land men till havs är den fortfarande ovillkorlig...
...Svenska Ship to Gaza såg 2010 ingen anledning att kommentera systerskeppets antisemitiska finansiering. De tyckte inte att det angick dem. Likgiltigheten är skrämmande. Det är tyvärr ofrånkomligt att propalestinsk aktivism riskerar att attrahera antisemiter och därför måste Ship to Gaza skoningslöst hålla mörkerkrafterna borta.
"

Samfundets hastighed gør os angste
-Kristeligt Dagblad - "250.000 danskere lider af angst, og lidelsen koster samfundet seks milliarder kroner om året. Menneskets hjerne er simpelthen ikke gearet til det moderne livs udfordringer, forklarer overlæge"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar