Dagens Nyheter

14 okt. 2012

Nyhetsflödet söndag den 14 oktober

Beröringsskräcken sprider sig 
- Lennart Koskinen i Kyrkans Tidning - "Beskedet att Svenska kyrkan portförbjuds från att möta sörjande på Skogskyrkogården under allhelgonahelgen är ett oroväckande symptom på hur man ser på religionens utrymme i vår kultur."

Pingstvännerna blir allt fler i världens katolska huvudstad
- Dagen - "600 000 pingstvänner i över 1 200 församlingar. Mitt i det katolska Italien växer pingströrelsen så det knakar. Pingst är i dag det tredje största samfundet i landet." 

Evangelister möts till kraftsamling
- Världen idag - "I helgen bjuder Roger Larsson in till inspirations­helg för evangelister på Trunnagården i Orsa. Själv är han mycket förväntansfull inför kraftsamlingen.
– Det är så många som vill komma – det är positivt att det finns en en innerlig längtan, säger Roger Larsson, evangelist i Frälsningsarmén.
Ett 70-tal personer från hela landet träffas i Trun­na­gården i Orsa för att utmana och uppmuntra varandra. Inspi­rations­helgen inleds i kväll av Roger Larsson.
– Vi ska inspirera och uttala mod till varandra, säger Roger Larsson, själv mångårig evangelist inom Frälsningsarmén.
– Vi har sett att evangelisterna verkligen behövs, men det har nästan tagit slut på de här brinnande evangelisterna, med deras speciella uppdrag. Om vi ska vara ärliga mot oss själva så är vi många som inte ansträngt oss särskilt mycket för att leda människor till tro, konstaterar Roger Larsson
."

Vi behöver samtala om yttersta tiden
- Dagen - "Domedagsprofetior har blivit vanligare utanför kyrkorna, skriver Hasse Boström.Det har sagts ofta, men är för den skull lika sant: Det är inte religiösa röster som står för domedagsprofetiorna i vår tid. De vanligaste varningarna om en nära förestående undergång har de senaste decennierna kommit från klimatforskare."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar