Dagens Nyheter

10 juli 2014

Nyhetsflödet fredag den 11 juli

Trons språk gör politisk skillnad
- Ulf Gustafsson i Sändaren - "Varför förväntas kyrkan ”alltid” att vända sig till politiker i rollen som utfrågare gällande hur världen och samhället ska bli bättre och inte tvärtom? Varför är det inte självklart att en kyrklig representant är med eller gör anspråk på att få vara med i politiska debatterna och responderar teologiskt på de frågor som partipolitiker får? Vad är det som gör att vi kommit att anse att sekulära begrepp som frihet, rättvisa, tolerans, jämlikhet och så vidare anses ha en större politisk rationell relevans än vad exempelvis frälsning, rättfärdighet, nåd, synd, försoning och Guds rike har?"

Isis opererar i Gaza
- Världen idag - "Den islamistiska terrorgruppen Isis opererar i Gaza och Hamas har redan förlorat kontrollen över de flesta av sina terrorceller, enligt det politiskt obundna och människorättsfokuserade Gate­stone Institute.
Hamas har länge försökt förneka Isis närvaro i Gaza och har till varje pris försökt hindra journalister från att skriva om det. Men de palestinska myndighet­erna och den israeliska säkerhetstjänsten är övertygade om att det är Isis-anhängare som ligger bakom några av de senaste attackerna mot Israel. De menar att Hamas håller på att förlora kontrollen över dussintals terrorceller, som nu styrs av Isis och andra jihadgrupper, och Hamas ledning lär var oroad. Isis kan utgöra ett direkt hot mot Hamas, då terrorgruppen länge ansett att Hamas har en alltför liberal hållning och inte har gjort tillräckligt för att förinta Israel."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar