Dagens Nyheter

13 juli 2014

Nyhetsflödet måndag den 14 juli

Repliken som Expressen inte ville ha
- Lisa Abramowicz i Sverige-Israel information - "Författaren Göran Rosenberg (GR) skriver återigen om sina dystra förutsägelser om Israels framtid på Expressen Kultur (8 juli). För vilken gång i ordningen, kan man undra? Först skriver GR att han förlorat allt hopp om en israelisk-palestinsk fred och att landet håller på att utvecklas till en ”apartheidstat”. I sin betraktelse fokuseras totalt på Israels tillkortakommanden, verkliga och inbillade. Inte ett ord skrivs om de fredsförhandlingar som ägt rum sedan 1999 och där erbjudandena från Israels sida har varit generösa. Det faktum att den palestinska parten har velat ha allt eller ingenting, nämns inte. Inte heller de terrordåd och krig som riktats mot Israel sedan Osloavtalet 1993."

Striderna mellan Hamas och Israel allt värre
- Världen idag - "Under helgen har konflikten i Mellanöstern eskalerat alltmer. Nu flyr tusentals människor från Gaza.
Israels attacker mot Gaza har intensifierats under helgen och nu flyr tusentals människor Gaza. Natten till söndagen uppges ha varit en skräcknatt för Gaza­borna, som nu flyr i tusental från det krigsdrabbade området.
Den israeliska militärens talesman general Moti Almoz har uttalat att hotet är verkligt, inte psykologiskt, och att många människor kan komma att bli skadade. Man har också släppt flygblad över området under söndagsmorgonen som ett led i att varna civil­befolkningen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar