Dagens Nyheter

8 juli 2014

Nyhetsflödet onsdag den 9 juli

Nytt raketregn över Israel
- Världen idag - "Den terrorstämplade organisationen Hamas, som nu bildat palestinsk regering med Fatah, sköt på måndagskvällen över 80 raketer in i Israel som svarade under natten och morgonen med flyganfall mot ett 50-tal mål i syfte att få raketattackerna att upphöra....
Raketattackerna från Gaza in i Israel har intensifierats och på tisdagskväll ljöd flyglarmet i flera israeliska regioner och tiotusentals tog återigen sin tillflykt till skyddsrum. Minst 85 raketer avfyrades av Hamas. Flera sköts ner av Israels försvarssystem och andra landade i öppna områden. En person ska enligt Haaretz ha skadats lindrigt."

Raketer mot flera israeliska städer
- Dagens Nyheter - "Med en serie raketer avfyrade från Gaza mot Israel och israelsika flyganfall mot Gaza trappades våldet i området upp på tisdagskvällen. Palestinska raketer uppges ha haft både Tel Aviv och Jerusalem som mål. Till och med Haifa, 14 mil norr om Gaza, ska enligt Hamas ha varit ett mål.
Få raketer nådde sina mål, det israeliska antimissilförsvaret stoppade flera attacker. Israeliska militären uppgav dock att en raket ska ha slagit ner i Jerusalem och orsakat skador på hus i en förort, skriver nyhetsbyrån Reuters."

Svenska kyrkan har svikit Iraks kristna
- Robert Hannah i Svenska Dagbladet - "Antje Jackelén, ärkebiskop i Svenska Kyrkan utsågs av pr-firman Westanders till ”Hetast i Almedalen”. Juryn motiverade priset med att Jackelén står upp mot hat och intolerans och att hon blivit en samlande och tydlig röst för alla människors lika värde. Det är ett pris som Jackelén och Svenska Kyrkan må förtjäna för sitt arbete i Sverige – men för sitt arbete i Mellanöstern förtjänar de en skampåle. Svenska kyrkan är en rik kyrka med stor biståndsverksamhet som fullständigt ignorerar det hat, våld och den intolerans som idag gör att Mellanösterns kristna står inför total utplåning och fördrivning.
Frivilligorganisationen Open Doors rapporter visar att kristna är världens mest förföljda religiösa grupp. Mest akut är situationen i Mellanöstern, och särskilt för Iraks kristna assyrier. Sedan jihadistiska Isis invaderat Irak är domedagen för assyrierna nära. Skyddslösa tvingas assyrierna fly städer som Mosul som man bebott sedan före kristendomens tid. Assyrierna vet vad som väntar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar