Dagens Nyheter

1 juli 2014

Nyhetsflödet onsdag den 2 juli

Osannolikt att Hamas ändrar sig
- Inblick - "Ordföranden för riksorganisationen Sverige-Israel, riksdagsledamoten Annelie Enochson (KD), uttrycker i en kommentar till Inblick stor förvåning över Socialdemokraternas utspel.
– Hamas just avgående premiärminister Ismael Haniyeh har deklarerat att Palestina är från Medelhavet till Jordanfloden och från Rosh Hanikra till Rafah, alltså hela dagens Israel. Att Urban Ahlin då uppmanar Israel till att samtala med denna terrororganisation är helt otroligt, säger Enochson.
– Att tro att Hamas kommer att ändra sina ambitioner från att göra hela området islamistiskt och driva ut alla judar är en högst osannolikt.
"

 Teologisk högskola blir av
- Världen idag - "Skandinavisk teologisk högskola har beslutat att starta sin verksamhet med invigning redan 6 september 2014 och kursstart två dagar senare.
– Det känns fantastiskt roligt att vi kommit så här långt på kort tid! Man ska komma ihåg att de bara är några månader sedan vi fick besked om nedläggningen av Livets ords teologiska seminarium, Lots, säger docent Anders Gerdmar, rektor för den nya utbildningen.
– Givare och förebedjare har visat att Kristi kropp stöder initiativet och jag vill verkligen tacka alla som tagit trossteget tillsammans med oss.
Insamlingen pågår fortfarande. Det fattas fyra hundra tusen kronor till minimibeloppet för att komma i gång.
– Men att ha nått snart 2,6 på bara någon månad är ett mirakel, säger Gerdmar till Världen idag.
Skandinavisk teologisk högskola är en fristående stiftelse som beskriver sitt DNA med orden bibeltro, väckelse och reformation samt karismatiskt liv.
"

Avlönade yrken i församlingen?
- Mikael Karlendals blogg - "Finns det stöd i Bibeln för att en församling ska ha människor anställda? Finns det avlönade yrken i den nytestamentliga församlingen? Ska pastorsrollen professionaliseras?
Det är naturligtvis inte en helt självklart rak linje från Nya testamentets församling in i vår tid.  Men jag menar att det finns en sak som är tydlig i Bibeln: Förkunnar- och läraruppgiften i den kristna församlingen – funktionen/rollen att predika och undervisa – ska vara en avlönad position. För övrigt, finns det ingen funktion i den nytestamentliga församlingen som är på samma nivå.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar