Dagens Nyheter

26 juli 2014

Nyhetsflödet Söndag den 27 juli

Kom, helige Ande!
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Idag har vi förlorat vår trovärdighet som kristenhet genom ett ytligt och självsvåldigt förhållande till den helige Ande. Han är visserligen vår vän, vår hjälpare, men han är också elden som tar sig an ”agnarna på tröskplatsen” när Jesus börjar använda kastskoveln. Vi måste helt enkelt bli mer seriösa med den helige Ande! Jag tror inte att den helige Ande har lämnat oss men att Anden är bedrövad därför att vi inte respekterar syftet med hans närvaro. Paulus tillrättavisar församlingen i Korinth för att de levde med den helige Ande på ett köttsligt och omoget sätt, men ville inte begränsa deras iver att upptäcka och praktisera kapaciteten i Andens gåvor. ”Sträva efter de nådegåvor som är störst.” Vi måste inse vårt desperata behov av den helige Ande. Som Hjälparen kan han bara utföra sin tjänst när vi gör oss beroende av honom."

Förbjudet att tro på under?
- Anna Sophia Bonde i Dagen - "Men det som behövdes kallar jag ett under. Jag hade i mig själv inte de verktyg som krävdes för att öppna mina ögon och mitt hjärta. Jag är innerligt tacksam till de andliga mödrar och fäder som visade att undret var möjligt, och som fortfar att berätta om landskapets djup och skönhet. Inte alla men somliga av dessa andliga mödrar och fäder är präster i den kyrka som nu – av alla tecken att döma – kommer att ta i med hårdhandskarna gentemot den sortens tro.
Det verkar inte otroligt att sådan tro på under snart kommer att vara förbjuden för ämbetsbärare i Svenska kyrkan. Gud, säger ärkebiskopen – herdarnas herde – vill inte, kan inte hela oss när vi kommer till honom med våra sår. Det är bra som det är! De präster som agerar annorlunda kallas nu upp till sina chefer för allvarliga samtal. Anklagelsen, brottet: de tror på en levande Gud för vilken ingen mänsklig sorg är bortom helande."

 "Israel är inte alls någon terroriststat"
- Kristers blogg - "Israel är inte alls någon terroriststat. Däremot är Israel omgivet av terroriststater, vars mål är att utplåna landet från jordens yta och fördriva, alternativt mörda, alla judar i området (och helst i hela världen om det går). Det är inte Israel som angriper Gaza. Israel försvarar sig mot angrepp från Gaza! Gaza är angriparen och Israel är offret (men inte ett försvarslöst offer – tack och lov!
Vad Israel håller på med just nu är en aktion med två viktiga mål:
1. Att slå ut Hamas alla raketramper och förstöra deras lager av raketer.
2. Att förstöra den myriad av tunnlar som Hamas och andra grupper byggt för att kunna infiltrera Israel och begå terrordåd där. Den så förhatliga muren, som alla ”goda” svenskar så kraftfullt kritiserat, har fyllt sin funktion oerhört väl. Hamas har erkänt att det är mycket svårt att ta sig in i Israel på grund av muren. Alltså satsar man på tunnlar. Och dessa vill nu Israel förstöra."

EU ber Gaza desarmere
- Norge idag - "En uttalelse fra EU fordømmer beskytningen av Israel med raketter. De kaller krigføringen fra Hamas og andre terrorgruppers side «kriminell og uforsvarbare handlinger», og krever at samtlige av terrorgruppene i Gaza må desarmere.
Det var under en pressekonferanse tirsdag at uttalelsene fra EU falt, der man entydig fordømte terroristorganisasjonen Hamas' bruk av raketter og hvor man bad samtlige av terroristorganisasjonene i Gaza til å legge ned sine våpen og overgi seg til Israel. Pressekonferansen kom etter et møte i Brussel og ble signert av 28 utenriksministre som alle sa seg enige i at «tilfeldig bruk av raketter mot Israel av Hamas og 'militante grupper' i Gaza, og som direkte skadet sivile» ble kalt «kriminelle og uforsvarbare handlinger».

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar