Dagens Nyheter

7 juli 2014

Nyhetsflödet tisdagen den 8 juli

Tystnaden sviker de kristna
- Marcus Birros blogg - "Att vara tydlig med att det i Mellanöstern är muslimer som mördar, kidnappar och fördriver kristna är inte att vara islamofob. Det är att vara sann. Många meningsmotståndare läser in saker som inte finns där. Alla muslimer är självklart inte militanta mördare. Men den militanta versionen av islam vinner mark runt om i världen. Varför är detta så känsligt? Många som hörde av sig till mig menade att min krönika aldrig borde ha publicerats eftersom den underblåste muslimhatet i Sverige.
Men förföljelserna upphör ju inte att existera bara för att vi inte skriver om dem. De sker. De är en verklighet och jag menar att vi totalt osynliggör våra egna trossyskon när vi så konsekvent väljer att inte berätta sanningen, i någon sorts skräck för att utmålas som intoleranta. Att vara tydlig med att det i Mellanöstern är muslimer som mördar, kidnappar och fördriver kristna är inte att vara islamofob. Det är att vara sann. Många meningsmotståndare läser in saker som inte finns där. Alla muslimer är självklart inte militanta mördare. Men den militanta versionen av islam vinner mark runt om i världen."

Tid för de stora frågorna
- Hemmets Vän - "Al-Assad drar sig inte för att bomba sitt eget folk och Isis avrättar oskyldiga bara för att skrämma till underkastelse. Under helgen som gick visade sig att man till och med korsfäster människor för att lidandet både ska bli synligt och utdraget. Allt detta medan världen ser på och mobilerna dokumenterar. På Youtube kan de mest fasansfulla filmerna laddas ner av vem som helst, var som helst. Ändå gör vi inget. Till och med FN står handfallet. Ingen vet vad vi ska göra. Vi vill inte ha fler världskrig och det vet dessa terrorister om. Därför kan de fortsätta sin frammarsch.
Samtidigt som detta sker samlas den lilla demokratin i Sverige till val. Det är i sig något vackert och viktigt. I Almedalen verkar de stora frågorna vara jobben, skolan, välfärden, miljön och jämlikheten. Samtliga frågor är viktiga, men var är samtalet om de ännu viktigare frågorna? Frågorna om männi­skans värde och värdighet. Samtalet om demokratin och vikten av att lösa konflikter i samförstånd. Glöms de frågorna bort kan krigets fasor vara över oss snabbare än vi anar. Något måste vi väl ändå lära av historien."

Hängde ut Israelflagga – slogs med järnrör
- Dagens Nyheter - "Den 38-årige Malmöbon hängde ut en israelisk flagga. Då blev han överfallen – och slagen med ett järnrör. Nu söker polisen vittnen till misshandeln i natt.
Den 38-årige Malmöbon hängde ut en israelisk flagga. Då blev han överfallen – och slagen med ett järnrör. Nu söker polisen vittnen till misshandeln i natt.
Strax efter klockan 23 i går kväll larmades polisen till Rasmusgatan, i stadsdelen Seved i Malmö, där flera personer misshandlade en man.
När en patrull kom till platsen hittades 38-åringen svårt skadad, men vid medvetande."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar