Dagens Nyheter

6 juli 2014

Nyhetsflödet söndag den 6 juli

Ruth Nordström: "Det kändes surrealistiskt"
- Världen idag - "Ruth Nordström, ledarskribent på Världen idag och ordförande för Scandinavian Human Rights Lawyers har under lång tid engagerat sig i arbetet för de ofödda barnen.
Hon är också en av de personer som finns med på Neil Dattas lista över "abortmotståndare" i Europa och hon tycker att det var märkliga ordval som de moderata riksdagsledamöterna använde sig av.
– Det kändes lite surrealistiskt att sitta i soliga almedalen och höra sig själv bli omtalad som en mörk, destruktiv kraft i Europa. Det jag förknippar med mörker är ju oftast död och det är precis tvärtemot vad vi gör – värna om livet. Vi har arrangerat ett antal seminarier under veckan som handlar om just om samvetsfrihet, bland annat för sjukvårdspersonal så att de ska kunna säga "Nej, tvinga inte mig att utsläcka mänskligt liv", säger hon till Världen idag."

Europa behöver handlingens teologi
- Kyrkans Tidning - "Världen har inte haft fler människor på flykt sedan andra världskriget. Samtidigt satsar EU stora pengar på att skydda sina gränser. Europas kyrkor kräver nu en attitydförändring hos Europas politiker.
Den 20 juni var det midsommarafton här i Sverige och tillika den internationella flyktingdagen i hela världen. Då publicerade FN:s flyktingorgan UNHCR sin årliga rapport som visar att antalet flyktingar i världen för första gången sedan andra världskriget överstiger 50 miljoner människor."

Tid for å åpne bibelen på toget
- Norske Dagen - " Påtroppende biskop Per Arne Dahl understreket at det er tid for å praktisere det man tror og bekjenner til det norske folk.
– Mange er livredd for uttrykket personlig kristen. Korset rundt halsen tas bort, og de forsøker å true oss til taushet. Men det er tid for å åpne bibelen på toget og bussen, sa den påtroppende biskopen i Tunsberg.
Han viste til at apostlene Peter og Johannes kunne ikke tie om det de hadde sett og hørt."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar