Dagens Nyheter

12 juli 2014

Nyhetsflödet lördag den 12 juli

Om den svenska åsiktskorridoren
- Ivar Arpi i Svenska Dagbladet - "Den svenska åsiktskorridoren är en realitet. Att vara tolerant gäller bara en viss sorts oliktänkande. Det är inte intolerant att störa sverigedemokratiska möten så att ingen kan höra vad som sägs, anser många. Men att störa ett torgmöte med Feministiskt initiativ hade ansetts intolerant. Den så omhuldade svenska toleransen gäller som regel bara dem som befinner sig innanför åsiktskorridorens ramar. Det är vuvuzelatoleransen – där de som befinner sig utanför åsiktskorridoren inte kan förvänta sig någon tolerans, utan tvärtom att tystas ned, eller överröstas av oljud."

Att inte manipuleras av Palestina
- Tommy Dahlmans blogg - "Att inte manipuleras av Palestina.När jag läser hur en del kristna personligheter gärna vill vända sin sympati till palestiniernas lidande i dessa dagar efterlyser jag dock viktiga historiska återblickar från dessa skribenter. Låt mig först säga att det naturligtvis inte finns någon paradox mellan att vara en Israelvän och samtidigt be för palestinierna och alla de drabbade på den sidan.
Svensk media använder ofta vinklade artiklar som ideligen har som mål att ställa Israel i skamvrån. Retoriken handlar vanligtvis om att Israel bryter mot ”proportionalitetsprincipen”. Vilket betyder att Israel så gott som alltid använder mer våld än vad som krävs. Sanningen har dock en annan sida. Hamas bygger mycket medvetet upp sina militära stationer i civila bostadsområden och använder oskyldiga civila människor som sköldar för att skaffa sig sympatier hos den globala opinionen och tyvärr har de internationella nyhetsredaktionerna länge ätit ur Hamas hand. Men ansvaret för denna cyniska metodik ligger inte på Israels axlar. Det lidande och de dödsoffer som dessa strider oundvikligen medför ligger på Hamas och Hizbollahs samvete."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar