Dagens Nyheter

30 apr. 2016

Nyhetsflödet lördag den 30 april

Hinduiska reaktionen på artikel om skolyoga
- Samuels Teglund i Världen i dag - "Världen idags artikel om föräldrarna i småländska Rydaholm som stoppade yoga på sin skola är den mest lästa någonsin på tidningens webbplats. Nu reagerar en hinduisk opinionsbildare i USA på rapporteringen och tycker att alla svenska skolor ska ha yoga.
   Expressen, Sveriges Radio, Resumé och Jönköpings-Posten. Det är några av de medier som valt att rapportera om, eller utifrån, Världen idags artikel om den stoppade skolyogan i Rydaholm.
   Texten har i skrivande stund ungefär 180 000 unika sidvisningar på varldenidag.se och är därmed den i särklass mest lästa i tidningens historia. Den har engagerat tusentals i sociala medier och mejlen har strömmat in till redaktionen med både beröm och kritik mot föräldrainitiativet och artiklarna om yoga."

Mobbning som gör extra ont
- Elisabeth Sandlund i Dagen - "Kristna elever kan drabbas av existentiell kris.
Vem gillar mobbning? Vem tycker att det är i sin ordning att människor utsätts för kränkningar för att de uppfattas som i någon mening avvikande? Svaret är rimligen att det kan ingen acceptera. Inte i ett öppet, demokratiskt samhälle präglat av mångfald, tolerans och – paradoxalt nog – individualism."

Att växa tillsammans i gemenskap med kärlek
- Hemmets Vän - "När vår Kristus steg för steg får ett allt rikare innehåll i enlighet med Guds löften, händer det saker i vårt liv och då kan det se ut som om den ene har mer än den andre. Det får ofta till följd att vi börjar jämföra oss med varandra på ett olyckligt sätt. Om vi då inte lever i kärlek till varandra får vi problem, skriver Sven Nilsson.

En dynamisk kombinasjon
- Fra Jostein Nielsens blogg - "I beretningen som følger rett etter Jesu himmelfart, er det to ting jeg merker meg. Kombinasjonen av dem er viktig når de knyttes til oppfyllelsen av løftet om Den hellige ånd: Da vendte de tilbake til Jerusalem… Inne i byen gikk de opp på den salen hvor de pleide å holde til. (Apg 1:13-14)
At de vendte tilbake til Jerusalem er en lydighetshandling i forhold til Jesu klare pålegg om ikke å forlate Jerusalem. Det er ikke sikkert de trodde på det som skulle skje, men de trodde på ham som ga befalingen"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar