Dagens Nyheter

5 apr. 2016

Nyhetsflödet onsdag den 6 april

Kristen bekännelse bryts ner
- Dagen - "Åke Bonnier företräder ett nytt paradigm som innebär att Jesus bleknar bort till förmån för det mer allmänna ”Gud”. Det skriver prästen Bo Brander.
   En vecka före påsk skrev Åke Bonnier en debattartikel om att ”Gud är bortom alla världens religioner” (Dagen 18 mars).
   Med all respekt för andra religioner kan man konstatera att detta aldrig varit de kristnas syn. Ett exempel på hur kristenheten förstår sig själv finns i svensk psalm 605. ”Gud bor i ett ljus dit ingen kan gå. Gud kan vi ej se och inte förstå. Men han kommer hit. Han vill vara här. Så bli han ett barn som Maria bär.”
   Det är detta barn som i sitt anspråk på att uppenbara Gud i sin egen person blir till både en glädjekälla för sina lärjungar och så provocerande att han måste avlivas."

Yogakurs i kyrka upprör
- Världen idag - "En expert i kundaliniyoga har inbjudits att leda yoga i Bymarkskyrkan i Jönköping. Under Oasmötet i fjol hölls ett seminarium i samma kyrka om faran med yoga.
– Vad ledsen man blir att kyrkor inte förstår mer av detta, säger seminariets talare Gertrud Storsjö när Världen idag ringer upp och berättar om kyrkans planer.
vvvUnder det stora Oasmötet lånades flera av stadens kyrkor och lokaler in för olika seminarier. I Bymarkskyrkan talade Gertrud Storsjö, författare till boken ”Buddha eller Kristus”, om nyandlighet.
    Hon pekade på dess källor i österländsk religion och hon varnade sina åhörare för riskerna." 

Kristen helhetssyn i engagemang för ofödda och för flyktingar
- Stefan Swärds blogg - "Kristet socialt engagemang har ofta delats upp på ett märkligt sätt. Kristen höger kämpar för pro-Life och ofödda barnens rätt att få leva, och kristna vänstern kämpar för flyktingars rätt att få leva. En kristen helhetssyn omfattar båda grupperna. Ska det vara så svårt att inse?"

Dagens ungdom behöver inte fler views. Dom behöver bli sedda.
- Frälsningsarméns reklamkampanj i media - "Vuxna har i alla tider oroat över "dagens ungdom". En ständigt förtappad generation som förlorat sig i rockmusik, videovåld och nu senast i sociala medier.
   Vi tror att dagens ungdom, precis som gårdagens, vill bli sedda, uppskattade och älskade. Därför är det fokus i allt vårt arbete med ungdomar, oavsett om vi ordnar sommarkollon, tonårskvällar eller föräldrautbildningar. Det är så vi ger dem kraft att bli stora."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar