Dagens Nyheter

26 apr. 2016

Nyhetsflödet tisdag den 26 april

Det kulturella skeppsbrottet
- Tommy Dahlman i Inblick - "Kyrkans första uppdrag är att övertyga mänskligheten att Gud finns och att varje människa kan äga en unik gemenskap med honom. Varje kyrktorn du lägger märke till i det fantastiska svenska landskapet påminner oss om att människan är syndig och förlorad utan Gud. Varje kors, prästskjorta och kristen tidning minner oss om att Kristus kom för att vi just var syndare och att vi var förlorade men att vi nu genom hans död och uppståndelse är försonade med Gud. Och varje människa som är medlem i Svenska Kyrkan (jag tillhör Svenska Kyrkan) betalar kyrkoavgiften som just stärker detta kyrkans uppdrag: Övertyga människan att Gud finns och att vi är syndare som behöver nåd."

Föräldrarna stoppade yoga på skolan
- Världen idag - "När skolan i Rydaholm planerade yoga på lektionstid fick några föräldrar nog. Efter kraftiga protester meddelade skolan att man drar tillbaka sina planer. "Det känns väldigt bra", säger fyrabarnsmamman Linda Olsson.
   Nöjda men alltjämt lite upprörda. Sådana är de föräldrar som möter Världen idag i Rydaholm, tre mil sydost om Värnamo. Nyligen hamnade de i en strid som gällde deras barn.
– Av en ren tillfällighet fick vi veta att våra barn i förstaklass skulle börja med yoga, berättar Linda."

Identitet och sexualitet i queerteoriernas tidevarv
- Dagen - "Svenska evangeliska alliansen bjöd in till panelsamtal kring idéskriften ”När minoriteten tar majoriteten som gisslan - Om identitet och sexualitet i queerteoriernas tidevarv”. Dagens opinionsredaktör Elisabeth Sandlund ledde samtalet.
   Olof Edsinger och Lotta Rajalin debatterar ämnet. Se hela debatten HÄR."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar