Dagens Nyheter

27 apr. 2016

Nyhetsflödet onsdag den 27 april

S rasar efter MP-kris
- Sändaren - "De två regeringspartierna når tillsammans inte ens 30 procent i Ipsos nya opinionsmätning. Krisen i MP ser ut att slå hårt mot regeringskollegan S.
   De två regeringspartierna når tillsammans inte ens 30 procent i Ipsos nya opinionsmätning för Dagens Nyheter. Miljöpartiet får sin sämsta notering på tio år, 4,8 procent, även om minskningen sedan mars är blygsamma 0,2 procentenheter.
   Störst är raset för Socialdemokraterna som backar med 4,5 procentenheter, en statistiskt säker nedgång sedan marsmätningen. Efter att ha ökat i två månader faller S tillbaka till samma låga nivåer som i januari."

Därför skriver vi om yoga
- Samuel Teglund i Världen idag - "Jag har skrivit ett stort antal nyhetsartiklar som reporter, men jag kan ärligt säga att jag sällan upplevt ett sådant gensvar som när vi de senaste veckorna på Världen idag närmat oss ämnet yoga.
   Dagligen kommer mejl, reaktioner via telefon och på sociala medier till mig och till andra på redaktionen där någon vill tacka, kritisera eller uttrycka en annan åsikt. Det är tydligt att detta är ett område som många, inte minst troende, funderat kring, men som media väldigt sällan lyfter fram eller åtminstone sällan problematiserar.
   Vår artikel om föräldrarna i Rydaholm som stoppade yoga på sin skola har fått spridning i såväl lokaltidningar som i nationella medier och via TT. Man kan säga att vi grundläggande får två olika reaktioner: dels djup tacksamhet för att vi skriver om och problematiserar yogan, dels det som bäst beskrivs som fnysningar för att vi överhuvudtaget kan tänka tanken att skriva artiklar där olika personer lyfter fram kritik mot yoga."

Ny studie: Nio av tio ber om helande
-  Thomas Manfredh i Dagen - "En ny studie visar att nio av tio amerikaner ber till Gud om helande för egen eller en medmänniskas räkning.
   En slutsats av studien, som genomförts av Institutet för studier av religion på Baylor-universitetet i Waco, Texas, är att många i USA ser bön som en viktig del i en process för att må bra.
   – Förutom tron på Gud finns det bara ett uttryck för religiös tro som har stort genomslag hos det amerikanska folket och det är att många ber om helande, säger forskaren Jeff Levin.
   Det svar som förvånar honom mest i undersökningen är att mer än 25 procent av invånarna i USA uppger att de har praktiserat att lägga händerna på någon och bett om helande."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar