Dagens Nyheter

21 sep. 2012

Nyhetsflödet fredag den 21 september

Sekularism som samhällsnorm
- Jacob Rudolfsson i Världen idag - "Under årets Almedalsvecka berörde ett av Svenska evangeliska alliansens (SEA) seminarier hur mycket åsiktspluralism som Sverige egentligen klarar av. Där pekade vi på att Sverige har gått från en normerande evangelisk-luthersk statskyrka till en normerande sekulär ideologi som dominerar vår kultur. Med detta följer en mängd outtalade förväntningar om hur man ska tänka. Religiösa övertygelser tenderar därför att exkluderas från offentligheten och förpassas till det privata."

Överallt finns vi
- Marcus Birro i Dagen - "Men detta skrivs i ett hoppfullt tillstånd, med ett glatt och frimodigt sinne. Svensk kristenhet har oförtjänt dåligt rykte, också inom sina egna väggar. Vi är fler än vi tror, vi är starka, vi bär vårt ljus i våra händer och våra böner och drömmar tippar den här världen åt ett rätt håll dagligen. Just när vi tror att vi kantrar lyfter Gud oss tillbaka i jämvikt igen. Det är storslaget."

Vänsterledares Ship to Gaza-medverkan kritiseras
- Aron Modig i Världen idag - "Vänsterns partiledare Jonas Sjöstedt liksom Ung vänsters Stefan Lindborg reser de närmaste dagarna med Ship to Gaza-fartyget Estelle. Syftet är enligt de båda att försöka "bryta Israels orättfärdiga blockad". Men istället medverkar man till att legitimera Hamas styre i Gaza, menar KDU-ordföranden Aron Modig."

Nytt «evangelium» sår tvil om Jesus som ungkar
- Vårt Land - " - Ubrukelig som kilde til den historiske Jesus, mener norsk myteknuser.
– Ikke bevis. Det er forsker og ekspert i kristendommens historie, Karen King ved universitet Harvard, som står bak arbeidet som ble presentert på den internasjonale, koptiske kongressen i Roma tirsdag.
– Dette nye evangeliet beviser ikke at Jesus var gift, men det forteller oss at spørsmålet kom opp som en del av høyrøstede debatter om seksualitet og ekteskap, sier King ifølge Harvard
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar