Dagens Nyheter

23 sep. 2012

Nyhetsflödet måndag den 24 september

Ship to Gaza demoniserar områdets enda demokrati
- Aners Törnblad på Newsmill - "I Gaza råder ett politiskt förtryck där mänskliga rättigheter dagligen kränks av Hamas-regimen. Ändå har Jonas Sjöstedt och de andra ship to Gaza-resenärerna inget ont att säga om regimen. Det är istället områdets enda demokrati som demoniseras, en demonisering som ibland slår över i ren antisemitism."

Inte 1800-talets husförhör!
- Hemmets Vän - "Migrationsdomstolen och Migrationsverket återupplivar 1800-
talets husförhör, som prästen utförde med byborna, för att pröva deras kunskap om kristen tro. Men till skillnad från prästen, som hade kunskap i ämnet, tycks Migrationsverkets och Migrationsdomstolens tjänstemän sak­na sådan och dessutom empati. I det senaste utvisningsfallet av två iranska kvinnor från Fellingsbro, därför man inte tror att deras omvändelse till kristen tro är äkta, ställdes frågor som närmast har karaktären av kugg­frågor
."

Så försöker vi skriva om evangelierna igen...
- Vem tänder stjärmorna? - "Några korta rader (mer är det inte värt) som respons på den sedvanligt generande mediehajpen kring ytterliggare en synnerligen svag men teologiskt omtänkande historisk källa till Jesu liv. En kort förklarande text från det icke speciellt apologetiskt inriktade CNN. Också en kommentar från en nytestamentlig forskare. Mer än så tror jag knappast vi behöver lyfta fram."

Det finns en tomhet
- Kristers blogg - "Häromåret stod jag och G. i en paus på Dramaten och läste ett utdrag ur ett tacktal av Ingemar Bergman: ´Jag skildrar tomheten hos den moderna människan, kalla det den bortglömda illusionen om Gud om du vill, men det finns definitivt en tomhet.´
Det finns ett rum i varje människas hjärta som bara Gud kan fylla. Den moderna människan, som gjort sig av med Gud, försöker desperat att fylla detta tomrum så gott det går med nöjen och relationer och tidsfördriv. Och kanske även sprit och droger. Men tomheten finns ändå kvar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar