Dagens Nyheter

9 sep. 2012

Nyhetsflödet söndag 9 september

Missionen måste också vittna om tron
- Kyrkans Tidning - "Det finns många sorters evangelister i Sverige, men det glada budskapet är nästan aldrig kristet. I stället är det människor frälsta på olika dieter, inre-liv-metoder och träningsprogram som är ute för att vinna själar. En del vill också berätta om något fantastiskt nyandligt de varit med om.
Som svenskkyrklig kristen blir man ofta överrumplad över hur på en gång entusiastiskt och hårt de missionerar. I ett enskilt möte kan man känna sig fullkomligt överkörd. För är det någon outtalad lärdom man får av att växa upp i Svenska kyrkan så är det denna: du skall icke vittna.
"

Per Ewert: Dawkins inställning föraktfull
- Per Ewert i Världen idag - "Richard Dawkins är föraktfull mot sina meningsmotståndare och en intelligent människa kan visst tro på Bibelns mirakler. Det menar Per Ewert, informationssekreterare vid den kristna tankesmedjan Claphaminstitutet.
Att förklara tron på mirakler som jämställd med sagomagi menar Per Ewert är ett exempel på ett förakt som Richard Dawkins har mot de som inte delar den ateistiska världsbilden.
"

Genuspedagogik hör inte hemma i skolan
- Sara Skyttedal och Jenny Weimers skriver i Svenska Dagbladet - "Visst finns det olika typer av genuspedagogik, men den röda tråden för samtliga teorier är tydliga ideologiska ansatser och en brist på vetenskaplig förankring. Skolan ska inte vara ett slagfält för trendpolitik. När det bevisligen förekommer kompensatorisk genuspedagogik på våra lands skolor där barn hindras från att göra de val de själva vill och betraktas som allt utom en individ."

Brittisk domare till kristna: lämna tron på tröskeln till arbetet eller avgå
- Signum - "De fyra kristna som i domstol just nu argumenterar för sin rätt till religionsfrihet på sin arbetsplats inför Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna fick i går höra av den brittiska regeringens advokat att de helt enkelt kan avgå om begränsningarna från deras arbetsgivare krockade med deras religiösa tro."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar