Dagens Nyheter

26 sep. 2012

Nyhetsflödet onsdag den 26 september

Forskning och opinionsmätningar i muslimländer
- Stefan Swärds blogg - "Det är viktigt i diskussioner om islam att man håller sig till fakta och inte underblåser mytbildningar.
Därför är det viktigt att titta på vad forskning och seriös journalistik skriver. Den mycket seriösa amerikanska tankesmedjan och forskningsinstitutet Pew Center har lagt fram en studie om attityder och opinioner i ett antal muslimländer.
Bl.a. visar studien att 86 procent i Jordanien och 84 procent i Egypten vill ha dödsstraff när någon lämnar islam. I Pakistan är siffran 76 procent. Det varierar dock mycket mellan olika muslimska länder. I Turkiet är det ”bara” 5 procent och i Libanon 6 procent av muslimerna som har en sådan uppfattning.
"

Varför denna undfallenhet?
- Marcus Birro i Världen idag - "Jag är innerligt trött på all denna motbjudande ilska som rasar efter filmen om profeten Mohammed. Det finns ingenting som legitimerar detta fullständigt vedervärdiga hat, denna stenåldersmoral, denna groteska mobb och folkliga armeér av terror. Den liberala västerländska lusten att flirta med muslimsk terror och dess mest våldsamma gren, är obegriplig och osmaklig."

Fem miljoner satsas på "kristen värdegrund"
- Dagen - "I årets budget satsas fem miljoner kronor på arbetet med en "kristen värdegrund". Ansvarig minister är Stefan Attefall (KD), och han menar att den värdegrund som staten de senaste åren arbetat fram bygger på kristna värderingar."

Preach the Gospel wherever you go
- Lausanne Global Conversation - "Rev. Derek Simpson believes there is a lack of confidence in preaching. He discusses the important role of evangelists and evangelism in the proclamation of the Gospel."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar