Dagens Nyheter

28 sep. 2012

Nyhetsflödet lördag den 29 september

Tre olika kristna inställningar till homosexualitet – argument för en evangelikal medelståndpunkt
- Stefan Swärds blogg - "Jag har vid flera tillfällen här på bloggen gett mig in i debatten om en kristen inställning till homosexualitet. Det är en fråga där det tycks finnas en växande förvirring i kristna sammanhang. Eftersom debatten fortsätter, och eftersom flera kända pingstvänner senaste året har kommit ut och öppet talat om sin homosexuella läggning finns det anledning att återkomma till frågan.
Mycket förenklat kan man skilja på tre olika kristna förhållningssätt i denna fråga. Det som skapar förvirring idag är den glidning som finns mellan de olika positionerna, och där kristna ledare är tysta och otydliga vilket ger utrymme för mer sekulariserande krafter i en församling. Det skapar också en förvirring i debatten när man blandar ihop position 1 och 2.
"

Religionsfriheten allt mer hotad
- Dagen - "75 procent av världens befolkning bor i länder där religionsfriheten begränsas. Det hävdar Pew Forum i en ny rapport, och skruvar upp siffrorna från tidigare undersökningar. De pekar också ut en oroande trend i västvärlden."

Tag islams utmaning på allvar!
- Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Jag hävdar att kyrkoledare och kristna opinionsbildare har en förpliktelse att bli tydligare med att ta avstånd från islam som teologisk idé. Islam kan vara ett hot mot civilsamhällets lagstiftning!"

Men nå!
- Jostein Nielsens blogg - "Etter en beskrivelse av ”mørke” kommer det endelig et ”brudd”. Den store kontrasten beskrives med et ”men nå!”: ´En gang var dere selv mørke, men nå – i Herren – er dere lys. Lev da som lysets barn!´ (Ef 5:8)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar